12 Август, 2024 09:30 1 175 4

Български триумф на Европейското първенство по бокс за ученици

  • европейско първенство по бокс-
  • спорт-
  • бокс-
  • валя николаева

Под ръководството на Михаил Таков и Фикрет Ереджебов родните таланти спечелиха още 6 медала

Български триумф на Европейското първенство по бокс за ученици - 1

Валя Николаева спечели златния медал на Европейското първенство по бокс за ученици в Баня Лука (Босна и Херцеговина). Тя грабна титлата при 44-килограмовите, след като съперничката ѝ Глафира Трохина (Русия) се отказа. Така Николаева ликува като шампион от първенството.

Под ръководството на Михаил Таков и Фикрет Ереджебов родните таланти спечелиха още 6 медала. Със сребърни отличия се окичиха Зигфрит Сашев (48 кг) и Симеон Спасов (54 кг). Бронзови медали спечелиха Кристиян Ганчев (46 кг), Стоян Христосков (52 кг), Никълъс Николов (63 кг) и Антонио Боцев (66 кг).

В класирането по медали България завърши на 10-та позиция. Общо 24 страни успяха да стигнат до отличията от 30 участника. На ринга се качиха 363 боксьори, като страната ни бе представена от 10 таланти, 7 от които извоюваха медали.


Поставете оценка:
Оценка 3.8 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 раз

    0 0 Отговор
    Дано няма пак някой с мъжки хормони да бие момичета на Европейското първенство по бокс за ученици в Баня Лука (Босна и Херцеговина).
  • 2 Ристо Спортисто

    3 0 Отговор
    Бокс за деца?!?!?
  • 3 Сандо

    3 0 Отговор
    Изначално смятам вкарването на жени във всякакви видове бойни и тежкоатлетически спортове за насилие над природата им.Още повече,че това става за задоволяване на низки и примитивни мъжки страсти.А когато това се върши с момичето го намирам за престъпление.И сега нека се запитаме къде са всички тия кресливи и фанатични феминистки организации и всички тия борци за правата на човека?

    Коментиран от #4

  • 4 Ристо Спортисто

    2 0 Отговор

    До коментар #3 от "Сандо":

    Идеолозите на капитализЪма си вкараха голям автогол с еманципацията. Развиха това движение за да има повече работници, от които да смучат, но на жените им хареса да имат повече права и пари, да са независими и да управляват и започнаха да изместват мъжете от много позиции, а отказаха и да раждат, за да правят кариери.
    И сега, вместо нежни девойки, имаме боксьорки, боркини, таекуондистки, щангистки каратистки, кечистки, ММА биячки и какви ли не още. А децата, не са нещо важно. Кариерата, славата, парите и купона са на първо място.