13 Август, 2024 10:18 697 0

Изслушването на Манчестър Сити по 115-те обвинения започва месец по-рано

  • манчестър сити-
  • делото-
  • изслушването-
  • обвинения-
  • премиър лийг

Първоначално то бе запланувано да започне през ноември и да продължи около десет седмици

Изслушването на Манчестър Сити по 115-те обвинения започва месец по-рано - 1
Снимка: БГНЕС/EПA

Изслушването на Манчестър Сити по 115-те обвинения срещу клуба за предполагаемите нарушения на финансовите правила на Премиър лийг е придвижено с повече от месец по-рано, информира изненадващо вестник “Таймс”.

Първоначално то бе запланувано да започне през ноември и да продължи около десет седмици, но сега датата е изместена и старт на процедурата ще бъде даден някъде между средата и края на септември. Очакванията са присъдата да бъде произнесена в началото на 2025 година. Нито от Премиър лийг, нито от Манчестър Сити са коментирали ситуацията, пише sportal.bg.

От “Таймс” допълват, че до две седмици пък се очаква решението по друго дело срещу “гражданите” от страна на Премиър лийг - това за непазарни спонсорски сделки със свързани със собствениците фирми, които са помагали на клуба в годините да балансира своя бюджет и да избягва проблеми с финансовите правила.

От “Етихад” до момента отхвърлят всички обвинения. Все още не е ясно колко тежки могат да са наказанията, които евентуално могат да бъдат наложени на Манчестър Сити, ако клубът бъде признат за виновен. Според различни информации е възможно да се стигне до отнемане на точки и до изпращане в по-долна дивизия.

 


Поставете оценка:
Оценка 3 от 2 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА