22 Август, 2024 19:00 3 795 6

Топалов с шокираща изповед: Бях в затвор в Колумбия (ВИДЕО)

  • веселин топалов-
  • шахмат-
  • шах-
  • спорт

Той разкри каква е била причината за посещението му в града на Пабло Ескобар и дали Меделин сега е толкова страшен, колкото е бил по времето на световноизвестния наркобарон

Топалов с шокираща изповед: Бях в затвор в Колумбия (ВИДЕО) - 1

Единственият български световен шампион по шахмат Веселин Топалов разкри, че е посетил затвора в емблематичния град Меделин. Гросмайстор Топалов гостува в подкаста „Код Спорт“, където разказа за първи път за преживяното в Колумбия.

Той разкри каква е била причината за посещението му в града на Пабло Ескобар и дали Меделин сега е толкова страшен, колкото е бил по времето на световноизвестния наркобарон.

В разговора с водещите Владо Памуков и Краси Минев Топалов за първи път сподели и нечувани досега подробности за скандалния двубой срещу Крамник за Световната титла, който остава в историята като „Тоалетната сага“ заради непрестанните посещения на руснака в тоалетната – единственото място, което не подлежи на видеонаблюдение.

Има ли намеса на руските служби в този скандал, защо българският правителствен самолет, изпратен от президента Георги Първанов, не е допуснат да кацне, за да вземе Топалов и как българският гросмайстор пенсионира великия Гари Каспаров – гледайте в епизода.


Поставете оценка:
Оценка 3.6 от 9 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 гълъбин боевски

    5 2 Отговор
    виждаш ли колко важен им бях АЗ, бою за въртя няколко телефона и ме пуснаха с 200
  • 2 Директора

    17 2 Отговор
    Евтините журналисти и техните кафяви заглавия.
  • 3 Факт

    5 16 Отговор
    Пълен нещастник е тоя.
  • 4 Спецназ

    18 1 Отговор
    Преди доста време срещу Топалов играх на един демонстрационен турнир в Русе.

    от 24 дъски имаше 2 ремита( сигурно му бяха от родата) :))

    Та много културно момче- на два пъти ми даде да си върна тъпия ход и ми казваше на раз два-три как ще ме обере.

    ГОЛЯМ!!!
  • 5 уйко калеко

    15 0 Отговор
    Е така се прави сензация и се набират читатели. .Като прочетох заглавието и веднага си помислих че ТОПАЛОВ е лежал в колумбийски затвор.
  • 6 Колумбиец

    1 1 Отговор
    Тоя пък намерил къде да отиде. Меделин е хубав град с интересни музеи. Да беше казал че е посетил музея на Ботеро рабирам. Да беше казал че е бил в хасиенда Наполес, да. Ама като не разбира...