24 Август, 2024 16:39 1 768 6

Пилот катастрофира тежко по време на третата свободна тренировка в Нидерландия (ВИДЕО)

  • формула 1-
  • логан сарджънт-
  • уилямс-
  • нидерландия-
  • катастрофа

Той се отърва без контузии, но свободната тренировка беше временно прекратена

Пилот катастрофира тежко по време на третата свободна тренировка в Нидерландия (ВИДЕО) - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Пилотът на "Уилямс" Логан Сарджънт претърпя тежка катастрофа по време на третата тренировка в Гран При на Нидерландия във Формула 1, поставяйки участието му в квалификацията по-късно днес под въпрос, предаде БТА.

23-годишният американец изгуби контрол, излезе от пистата, след което колата му се запали. Сарджънт се отърва без контузии, но свободната тренировка беше временно прекратена. Сесията, която се проведе при мокра писта, беше подновена, след като служителите потушиха огъня и натовариха болида на камион.

Това е последната от поредица катастрофи за единствения американски пилот във Формула 1. Сарджънт катастрофира на Гран При на Канада през юни и се сблъска с Кевин Магнусен на Гран При на Маями през май. Той също претърпя катастрофа по време на тренировките за Гран При на Япония през април.

Сарджънт ще бъде заменен в "Уилямс" от Карлос Сайнс от 2025 година. Червените флагове се появиха 14 минути след началото на тренировката, а огромен брой фенове на трибуните все още чакаха своя любимец и лидер в шампионата Макс Ферстапен с "Ред Бул" да направи обиколка.

Трикратният световен шампион Ферстапен изпревари болиди на "Макларън" и "Мерцедес" в питлейна, пресичайки бялата линия в опит по-бързо да излезе и му беше показан черно-бял предупредителен флаг за неспазване на инструкциите на директора на състезанието.

Пиер Гасли от "Алпин" спечели най-бързата обиколка в третата тренировка - 1:20.311 минута, пред Кевин Магнусен от "Хаас" и Валтери Ботас от "Заубер". Квалификацията за място за Гран при на Нидерландия е по-късно днес.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 1 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Град Козлодуй

    3 0 Отговор
    Рисковете на Животът
  • 5 Читател

    3 1 Отговор
    Краварчето троши болиди за милиони.
  • 6 1122

    0 0 Отговор
    А едно време какви катастрофи имаше, Катаямя, Кубица, Монтоя, Маса и др., .... А ся пеера.и, счупил му се маникюра и айде тежка катастрофа.