2 Септември, 2024 12:11 4 350 2

Макс Верстапен отписа титлата

  • макс верстапен-
  • ред бул-
  • формула 1-
  • титлата-
  • ф1

Световният шампион предупреди, че титлите при пилотите и конструкторите в момента „не са реалистична цел”

Макс Верстапен отписа титлата - 1
Снимка: БГНЕС/EПA

Световният шампион Макс Верстапен предупреди, че титлите при пилотите и конструкторите в момента „не са реалистична цел”, след доминиращият в началото на сезона автомобил на тима RB20 се превърна в „чудовище”, пише sportal.bg.

Макс остана седми в квалификацията, а вчера не успя да мине по-напред от шестото място на „Монца” и в нито един момент не беше претендент за местата на подиума. Шампионът финишира на почти 38 секунди от победителя Шарл Льоклер и на над 30 секунди зад Ландо Норис, който се бори за световната титла и остана трети.

А пилотите на Макларън свиха аванса на Ред Бул на върха на класирането при конструкторите на 8 точки, докато Макс има 62 точки преднина пред Норис.

„В момента, и двете титли не са реалистична цел – призна Верстапен. – Аз говорих много, сега е ред на тима да направи нужните промени по колата, защото ние минахме от това да имаме доминиращ автомобил в положението да разполагаме с кола, която не може да се кара – всичко това за срок от 6 до 8 месеца. За мен това е много странно и трябва сериозно да променим колата ни. В момента сме зле във всяка една област, необходими са много промени.”

Макс коментира и ситуацията в челото на класирането днес, където Норис стартира от полпозишън, но не успя да спечели.

„Да, до известна степен това ми помага, но аз не искам да печеля титли по този начин, целият ни уикенд беше зле – допълни Макс. – Бяхме твърде бавни. Разбира се, забавянето в бокса, който продължи 6 секунди, също ми струва много. Имахме и малък проблем с двигателя и през по-голямата част от времето не можех да карам на пълна газ. По отношение на стратегията също можехме да се справим по-добре, този уикенд бяхме слаби на много фронтове.”


Поставете оценка:
Оценка 2.5 от 10 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 0ъ6т5р

    17 4 Отговор
    Интересно що така рязко се сринаха постиженията на верстапенчо? Дали има общо с разни други събития или да...

    Много е лесно да ставаш шампион когато си средно талантлив и колата ти е с поне 3 нива по-добра от тази на конкурентите... Въпросът е да побеждаваш когато колата ти е на нивото на другите коли- това не е по силите на верстапенчо...

    Преди МНОГО години Ф1 направиха да го наречем "битка на шампионите" като раздадоха по една стандартна 190-ка на всички шампиони които тогава участват във Ф1 + канят и Сена който има едва 2-3-5 старта у Ф1... В такива условия Сена РАЗМАЗВА всички и финишира първи със значителна разлика... Талантът няма кой да ти го вземе, стига да имаш такъв... Сена имаше ТАЛАНТ, верстапенчо е просто доста добър пилот... Като много други...
  • 2 Хахохи

    2 5 Отговор
    Да 2021 я спечели така члагодарение на маси, а сега как искаш?•! Холандска пъпка, а иначе Макларън го играят 2007г., в такъв случай Люклер ще е СШ тази година.