14 Септември, 2024 14:42 704 0

Ферари с предимство и в състезателните симулации в Баку

  • ферари-
  • оглави-
  • формула 1-
  • баку-
  • гран при

Шарл Леклер оглави втората тренировка

Ферари с предимство и в състезателните симулации в Баку - 1
Снимка: БГНЕС/EПA

Отборът на Ферари завърши петъчните тренировки преди Гран При на Азербайджан на върха на класирането, благодарение на Шарл Леклер, който оглави втората тренировка. В нея неговият съотборник Карлос Сайнц завърши четвърти, на малко по-малко от половин секунда от монегаска, пише sportal.bg.

Освен в квалификационните симулации по-подробният анализ на дългите серии показва, че Ферари имаше предимство и в тях в хода на петъчния ден. В своята състезателна симулация със средно твърдите гуми Сайнц регистрира средно време от 1:49.093, което е с 0.185 секунди по-добра от това на Серхио Перес, като и двамата направиха по девет тура.

Оскар Пиастри беше със сходно темпо с това на Перес, което е позитивно за Макларън предвид изоставането на британския екип в една обиколка.

Голяма въпросителна е свързана със състезателното темпо на Мерцедес, тъй като „Сребърните стрели“ не направиха по-дълга серия със средно твърдите смеси. Вместо това Люис Хамилтън направи пет последователни тура с твърдите, в които регистрира средно време от 1:48.819. Заради по-късия стинт и различния тип гуми обаче не може да се правят заключения за състезателното темпо на Мерцедес.

Зад водещите тимове Алпин беше с най-добрата състезателна симулация, като френският екип имаше минимално предимство пред Уилямс. По-назад Хаас, Рейсинг Булс, Астън Мартин и Заубер оформиха подреждането в състезателните симулации.

Резултати от състезателните симулации със средно твърдите гуми във втората тренировка:

Ферари (Сайнц) – 1:49.043, 9 обиколки

Ред Бул (Перес) – 1:49.228, 9 обиколки

Макларън (Пиастри) – 1:49.241, 10 обиколки

Алпин (Гасли) – 1:50.208, 8 обиколки

Уилямс (Албон) – 1:50.223, 9 обиколки

Хаас (Беарман) – 1:50.618, 10 обиколки

Рейсинг Булс (Цунода) – 1:51.018, 11 обиколки

Астън Мартин (Алонсо) – 1:51.065, 12 обиколки

Заубер (Ботас) – 1:51.224, 11 обиколки


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА