16 Септември, 2024 17:38 1 204 1

Макс Верстапен ще се бори до края

  • макс верстапен-
  • формула 1-
  • състезание-
  • гран при

Световният шампион във Формула записа седмо поредно състезание без победа

Макс Верстапен ще се бори до края  - 1
Снимка: БГНЕС/EПA

Световният шампион във Формула 1 Макс Верстапен записа в Баку седмо поредно състезание без победа, като в Гран При на Азербайджан, а след финала демонстрира пред медиите, че е наясно с трудната ситуация, в която се намира Ред Бул, пише sportal.bg.

Вчера, подобно на часовете след квалификацията, Верстапен беше разочарован, но спокоен. Макс обясни, че настройките на колата са в основата на разочароващото му представяне в Баку. Преди квалификацията той и екипът са избрали посоката на развитие на неговия RB20, но се оказа, че това не е правилното решение. Серхио Перес разполагаше с по-добър автомобил в хода на целия уикенд и настройките му бяха по-успешни, включително и за състезанието вчера.

“Ние побеждаваме и губим заедно като отбор. Мислехме, че сме намерили правилната посока на развитие на колата, но се оказа, че сме сбъркали”, заяви пилотът.

Съперникът на Макс в битката за световната титла Ландо Норис завърши пред Верстапен, но британецът не взе толкова много точки, колкото можеше, тъй като стартира едва 17-и. Така в Баку Верстапен загуби само 3 точки спрямо Норис.

“Ако погледнете как се разви моето състезание, то всичко се разви по възможно най-лошия сценарий. Общият баланс на колата не беше добър, загубих много време зад Алекс Албан и Ландо Норис, но това не беше изненада за мен”, каза Верстапен.

Състезанието в Азербайджан показа, че RB20 има сравнително тесен оперативен прозорец, въпреки че промените по пода на колата осигуриха прогрес в сравнение с представянето на тима на “Монца”. Отпадането на Серхио Перес вчера спомогна за излизането на Макларън начело в класирането при конструкторите, като британският тим заличи 8 точки пасив и вече има преднина от 20 точки пред Ред Бул.

“Със сигурност, можем да се представим по-добре. Битката далеч не е приключила. Ще се опитаме да се върнем начело и сме готови да се борим до финала на сезона”, допълни Макс.


Поставете оценка:
Оценка 3.4 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Мъдрият

    2 0 Отговор
    Макс, ти хубаво, че си оптимист и така трябва да бъде!

    Но реалността е друга! В момента колата ви е много по-зле от Макларън и Ферари, а на моменти и от Мерцедес!
    Добре, че има само 7 състезания до края на този сезон - затова се моли точките ти да се окажата достатъчно, за да не успеят да те настигнат и изпреварят!
    Вчера примерно трябва да си доволен, че загуби само 3 точки.

    Аз догодина вземайте мерки и теглилки, че ако продължавате така ще гризнете дръвцето!