19 Септември, 2024 20:43 860 2

Манчестър Сити заплашен с изваждане от ФА Къп, Карабао Къп и първенството

  • фа къп-
  • карабао къп-
  • първенството-
  • заплашен-
  • изваждане-
  • манчестър сити-
  • шампионската лига

Не е сигурно, че „гражданите“ ще бъдат оставени и в Шампионска лига заради финансовите неизрядности

Манчестър Сити заплашен с изваждане от ФА Къп, Карабао Къп и първенството  - 1
Снимка: shutterstock.com

Манчестър Сити може да бъде изхвърлен от всички вътрешни състезания на Англия, ако клубът бъде признат за виновен за предполагаемите нарушения на правилата за финансовия феърплей. Английският шампион е изправен пред процес, който е между 115 и 130 нарушения на правилата, пише dsport.bg.

Сериозният британски всекидневник „The Telegraph” съобщава, че шампионът на Англия Манчестър Сити е заплашен с изхвърляне от турнирите за две купи на Острова – ФА Къп и Купата на лигата „Карабао“.

Не е сигурно, че „гражданите“, водени от Пеп Гуардиола, ще бъдат оставени и в Шампионска лига заради финансови неизрядности спрямо финансовия феърплей.

Така нареченият „процес на века“ в английския футбол, смятан от мнозина и за най-важния в историята на този спорт, може да има трагичен край за Манчестър Сити.

Окончателната присъда на независимата комисия ще стане известна едва в началото на 2025 г., след приключването на 10-седмичното изслушване, което тръгна в Лондон от понеделник.

Манчестърският клуб, собственост на кралското семейство на Абу Даби чрез базираната в ОАЕ Abu Dhabi United Group, се отбранява с екип скъпи адвокати срещу отправените между 115 и 130 обвинения във финансови нередности, повдигнати срещу него от Висшата лига.

"The Telegraph" съобщава изпреварващо чрез неназован свой източник, че „Манчестър Сити рискува да бъде изхвърлен от ФА Къп и Карабао Къп, а също така не е сигурно дали ще може да продължи да играе в Шампионска лига или Световното клубно първенство, ако бъде признат за виновен за сериозни нарушения на финансовите правила“.


Поставете оценка:
Оценка 4.2 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Чичака

    7 1 Отговор
    Заслужават си го. С пустите му и пари, прецакват спорта. Да, топ отбор са, но без история и традиции. Пък и нали уж правилата са за всички.
  • 2 Сатана Z

    4 1 Отговор
    Вероятно Английската корона изнудва паралиите от Абу Даби иначе нямаше да има подобни наказания само за един отбор.