20 Септември, 2024 13:12 378 6

Александър Томаш: Няма да гледам класирането и не искам да го гледам

  • александър томаш-
  • цска-
  • класирането-
  • берое-
  • мач-
  • капитан-
  • бусато

Треньорът на ЦСКА даде пресконференция

Александър Томаш: Няма да гледам класирането и не искам да го гледам - 1
Снимка: БГНЕС

Треньорът на ЦСКА Александър Томаш даде пресконференция преди домакинството на Берое. Срещата ще се играе в Благоевград.

"Изправяме се срещу отбор, който е съставен изцяло от чужденци. Футболисти, които са гладни, на жаргон, и искат да се доказват пред всички. Мачът ще е различен тактически, надявам се да го видите в мача, но може и да не го видите", започна Томаш.

"Като казвам гладни, го казвам на жаргон. Доста различен ще е мачът, защото преди Берое се надиграваше, а сега лъжат противниците. Всеки сам си избира стратегията, но на тях им се получава, защото се отдадени. Трудно е да се преодолеят. Те са отбор, който ще разчита на наши грешки. Няма отбор, който да не греши, това не ме притеснява. Искам от моя отбор да има спокойствие и да е уверен на терена, както и победа. Нищо друго", продължи той.

"Ние сме в началото. Това е ЦСКА и това са нормални неща. Не може една победа вкара плам в нас. За нас шампионатът започна от последния мач с Локомотив. Много работа от мен и футболистите. Не мога да кажа, че има приповдигнато настроение. Няма да гледам класирането и не искам да го гледам, ако ЦСКА не е там, където трябва да бъде".

"Не съм запознат, защото от 4-5 години не чета, не гледам, не използвам социални мрежи, за да си набавям информация. Имаме постоянно камера, защото имаме голяма фенска маса. Не може да разграничаваш нещата, те са взаимни. Не може да имаш едното, без да имаш другото. Като успеем да съчетаем двете неща, ще имаме отбор. Когато ги накараш да направят нещо и те го направят на терена, тогава може да кажем, че си вършим работата, както трябва. Ако залагаме само на емоция и надъхване, а на терена нямаме покритие... Футболистите трябва да знаят във всеки един момент какво да правят на терена с топка и без топка".

"Не обичам епитети "на пожар". Аз си върша работата, а моята работа е да взимам решения. Научил съм се, че е по-добре да вземеш грешно решение, но да е решение, отколкото да е без решение. Научил съм, че ще разбереш дали е правилно или грешно, когато вземеш решението. Никой в този живот не е разбрал дали е взел правилно решение, без да го е взел. Всеки един футболист трябва да бъде готов да се жертва в името на отбора", заяви Томаш.

"Многократно казвам, че откакто аз съм тук, не искам да се говори какво е било назад. Сега вие питате футболист какво е било преди. Мен не ме интересува. Това вкарва в подсъзнанието на футболистите неща, които аз искам да изкореня".

"Като ме гледате, имам ли някакви притеснения? Винаги има някои въпроси, които са ми в главата. Аз съм взискателен. Уверен съм и знам какво правя. Мисля, че днес всичко с Лиъм ще бъде наред. Няма да го използвам в този мач, но в следващия мисля, че ще е готов", призна треньорът на ЦСКА за последното ново попълнение Лиъм Купър.

"В последния мач Бусато беше капитан. На мен ми хареса това, което той направи преди, по време на и след мача. Това не означава, че той ще бъде капитан на ЦСКА. Ще реша преди мача кой ще е капитан. Вярвам, че суеверията са за слабите. Не се притеснявам да импровизирам. Самите футболисти няма да знаят кой ще е капитан, докато не вляза с тях в съблекалнята преди мача. Дали работи или не работи? Тези, които не започват мача са по-важни. Знам като футболист колко е трудно да влезеш в един мач и да си на нивото на отбора, а аз изисквам от тях да са над нивото на отбора".

"Всеки един треньор мечтае за отбор от лидери. Лидер не се ражда, а той се изгражда. Линдсет е доста добър футболист. Движенията му, абсолютно всичко без топка, са доста позитивни. Аз го познавам и като човек. За мен е важно да познавам хората. За да надскачат себе си за тях е важно да са комфортната им зона, но през седмицата аз да ги изкарвам от нея. Той също носи лентата, но му казах, че съм убеден, че от него ще падне товар. Ще го видите още утре. Моята задача е да разбера къде трябва да натисна и къде да отпусна, за да изкарам максимума от всеки футболист".

"Физическото състояние на отбора е задоволителен от това, което видях в последния мач. Потенциалът е по-голям. Ако отговоря, трябва да се върна назад", каза още Томаш.


Поставете оценка:
Оценка 4 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Д-р Радев

    6 2 Отговор
    Ми то не е за гледане бе бухал......освен ако го гледаш отдолу на горе :)
  • 2 Червената шапчица

    1 0 Отговор
    Жена разказа на съпруга си за изневярата си, отговорът му я шокира!
    49-годишната дама не е успяла да носи тежестта на прегрешението си и е разказала на половинката си
    Той - така му се пада...
  • 3 Левски 1914

    5 3 Отговор
    Това не е цска, цска е точно там , където трябва да бъде ФАЛИРА !
  • 4 Последния Софиянец

    2 1 Отговор
    Споко Томаш, отиваш в хотела на Берое, отваряш им нощем прозорците, тв настиват, вие играете. Просто е
  • 5 Ще го гледаш

    4 0 Отговор
    Към 20. 05.2025 към Б група
  • 6 Будна пчеличка

    3 0 Отговор
    На сляпа баба ли Играеш Томаш??Ти си чорбарче със лигавник отгледан,ах колко жалко е да си глупав!