20 Септември, 2024 21:00 416 3

Алдаир за Левски: Наистина усетих, че съм в най-големия клуб в България (ВИДЕО)

  • алдаир-
  • футбол-
  • левски

Той коментира как преминава адаптацията му в отбора, впечатленията си за колектива на "сините" и наблюденията от българското първенство

Алдаир за Левски: Наистина усетих, че съм в най-големия клуб в България (ВИДЕО) - 1

Португалският защитник Алдаир заяви, че се чувства добре в Левски и е доволен, че е част от клуба. Десният бек, който пристигна на "Герена" в средата на юни, говори пред клубната телевизия преди най-старото столично дерби със Славия на 22 септември (неделя). Той коментира как преминава адаптацията му в отбора, впечатленията си за колектива на "сините" и наблюденията от българското първенство.

"Истината е, че се чувствам много добре в Левски. Тук всичко много ми харесва. През тези два месеца се докоснах до всичко свързано с клуба - историята, мистиката, значението на Левски в страната. Наистина усетих, че съм в най-големия клуб в България", заяви Алдаир.

Той разкри и как се е почувствал, когато е излязъл за пръв път в официален мач на стадион "Георги Аспарухов" срещу Ботев (Враца):

"Нахлуват само хубави спомени. Усещането да изляза срещу централната трибуна, която бе пълна с наши фенове, е невероятно. Винаги ще помня и Сектор Б как изглеждаше в този мач. Бях се информирал преди да дойда в Левски какво да очаквам, но първият мач на нашия стадион надмина очакванията ми. Само идвайки в Левски и бидейки част от клуба, можеш да почувстваш това нещо, да те развълнува, да разбереш, че си част от най-големия клуб в България, с най-верните привърженици“, спомня си португалецът.

"Успях да свикна с изискванията и начина на работа на спортно-техническия щаб, на ръководството. Лично аз смятам да работя здраво всеки ден, да подобрявам формата си и да давам най-доброто за отбора", допълни той.

"За мен тук първенството е по-различно, защото аз съм играл само в Португалия. Нямах представа какво ще ме очаква по-време на мачовете, но с всеки изминал мач мисля, че свиквам с футбола тук. Мисля, че ще надграждам и ще се чувствам все по-добре в официалните мачове. Видях добри отбори и пълни стадиони и мисля, че шампионатът тук е добър“, каза още Алдаир.

"Свикнах с всички мои съотборници. Признавам си, това което ме улесни в началото, защото българският е доста труден език, е че в съблекалнята има доста футболисти, които говорят португалски и испански. Това ми помогна да навляза в колектива много бързо. Мисля, че силният колектив е причината да вървим толкова добре в първенството. Мисля, че имаме много добър колектив. Начинът, по който опитните играчи, които познават добре обстановката в българския шампионат ни приемат е много важен за нас новите футболисти в семейството Левски. Това ни улеснява и се получава много сплотен колектив", добави португалецът, който дебютира с гол в първия си мач за "сините" срещу Локомотив (София).

Той очаква победа срещу Славия, която да задържи "сините" в челото на класирането, в което Левски е втори с равен актив с лидера Лудогорец.

"За мача със Славия мисля като за всички останали. Трябва да влезем със същата нагласа, да подходим сериозно, както досега. Разбира се с желанието да дадем всичко от себе си и да победим“, завърши защитникът на Левски.


Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ФЕЙК

    4 0 Отговор
    Още една "ЗВЕЗДА" на българския футболен небосклон - НОВ ВНОС !
  • 2 ДПС Подуяне 1914

    3 0 Отговор
    В Лески са расисти,освен Илиана Раева
  • 3 еди мърфи

    3 0 Отговор
    ти ли си ? нещо си подмладен