25 Септември, 2024 11:04 444 0

Люис Хамилтън учи италиански език

  • люис хамилтън-
  • италиански-
  • език-
  • ферари-
  • мерцедес-
  • формула 1

Британският пилот ще премине във Ферари

Люис Хамилтън учи италиански език - 1
Снимка: БГНЕС/EПA

Седемкратният световен шампион Люис Хамилтън започна да ходи на уроци по италиански, съобщава италианското издание „Corriere Dello Sport“.

Британският пилот ще напусне Мерцедес в края на 2024 г., за да премине във Ферари, където ще замени Карлос Сайнс-младши като съотборник на Шарл Льоклер, пише dsport.bg.

С изучаването на италиански език, Хамилтън се надява да се впише по-бързо в Скудерията и да може да работи по-успешно с бъдещия си състезателен инженер Рикардо Адами.

През годините повечето пилоти, подписали с Ферари, които не са от Италия, са учили усилено италиански, за да могат да работят по-лесно с всички в отбора и да придобият по-добро реноме пред феновете на Скудерията.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА