1 Октомври, 2024 17:00 465 1

Юрген Клоп с най-високото отличие в Германия

  • ливърпул-
  • юрген клоп-
  • футбол-
  • награда

Успехът и славата никога не му попречиха да обръща внимание на всеки спортист и да го третира като личност

Юрген Клоп с най-високото отличие в Германия - 1

Доскорошният мениджър на Ливърпул Юрген Клоп бе награден с Федералния кръст на заслугите в Германия, което е най-високата чест за граждани в страната, предаде агенция EFE. Неговото награждаване е във връзка с Деня на обединението, който ще бъде честван в четвъртък. Клоп получи ордена от президента на Германия Франк-Валтер Щайнмайер, който уточни, че тази чест се пада на "хора, свързани с ценностите на демокрацията".

"Успехът и славата никога не му попречиха да обръща внимание на всеки спортист и да го третира като личност", се казва в обръщението на президента. "От Ливърпул най-известният германец във Великобритания допринесе решително за създаването на положителен имидж на нашата страна. Юрген Клоп винаги е бил социално ангажиран", каза още Щайнмайер.

Орденът на заслуги се връчва в замъка Белвю в Берлин, като освен Юрген Клоп бяха отличени още 27 германци.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Помислих

    0 1 Отговор
    Че са му дали Железният кръст с дъбови листа.