4 Октомври, 2024 17:26 1 558 11

Карлос Насар ще спасява федерацията по вдигане на тежести

  • карлос насар-
  • федерация-
  • щанги-
  • вдигане на тежести-
  • несъстоятелност

По-рано днес БФВТ съобщи, че е подала документи в съда за обявяване на несъстоятелност

Карлос Насар ще спасява федерацията по вдигане на тежести - 1
Снимка: БГНЕС

Ще направя всичко възможно да запазя Федерацията по вдигане на тежести. Това заяви в интервю за БГНЕС, олимпийският ни шампион Карлос Насар, след като по-рано днес БФВТ съобщи, че е подала документи в съда за обявяване на несъстоятелност. Причина за това са големите задължения на Федерацията.

Насар сподели, че с кандидата за нов президент на Федерацията – Марин Милашки, опитват всичко възможно, за да оттеглят молбата на БФВТ. Той поясни, че с него имат възможност да платят част от въпросните дългове.

„Ние опитваме всичко възможно, за да се оттегли тази молба. Имам предвид, с кандидатурата на Марин Милашки за президент на БФВТ имаме възможност да платим част от дълговете“, каза Насар.

Общото събрание за избор на нов президент на Федерацията ще се проведе на 8 ноември.

„Без лиценз, нещата са извън моя контрол. Не мога да бъда сигурен за предстоящите състезания, включително и Световното първенство в Бахрейн в началото на декември. С Марин Милашки ще направим всичко възможно, за да запазим Федерацията, за да има спорт. Има доста високи шансове той да бъде избран за президент. Ние правим предварителни договори със спонсори и биха подкрепили него и мен – ние сме честни хора“, продължи родният щангист, който подчерта, че не е сигурен дали ще участва в следващите състезания предвид настоящата ситуация.

Освен Насар, с бронз в Париж се окичи Божидар Андреев. Българските щангисти са без финансиране от началото на годината, макар че ръководството на централата бе сменено и на президентския пост застана Антон Коджабашев.

В края на септември Министерството на младежта и спорта обяви, че ще подсигури подготовката и участието на родните щангисти на шампионата на планетата в Бахрейн с целево финансиране, но тепърва предстои да се разбере дали това ще се случи.

„Силно се съмнявам Антон Коджабашев да остане на президентския пост - не е първата му недостойна постъпка. Шест месеца нищо не направи за Федерацията. Борбата е много сериозна. В България щангите са най-титулуваният спорт. Готов съм да се боря“, завърши Насар, подчертавайки, че няма намерение да се състезава под друг флаг, независимо от тежката ситуация в родните щанги.


Поставете оценка:
Оценка 4.6 от 11 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 🙌🙌🙌🙌🙌🙌🙌🙌🙌🙌

    17 1 Отговор
    Похвално
  • 2 Хан Ауспух

    2 25 Отговор
    тоя наркоман първо себе си да оправи, ако може.

    Коментиран от #9

  • 3 Толкова много

    12 1 Отговор
    силоваци станаха бизнесмени, нека помогнат на спорта поне.
  • 4 Абе,

    5 0 Отговор
    Бях ви писал че в спорта имаме дуки.
  • 5 минаващ

    12 0 Отговор
    Пари за депутати има, а за щангите няма.
    Къде е държавата в случая?
  • 6 шекер

    12 0 Отговор
    По-рано писаха, че милионът дългове беше натрупан по времето на сириеца Маджид. Е? Някой съди ли го? Разследва? Арестуван ли е? Не. И няма да бъде, щото "такива не се пипат".
  • 7 Не си струва

    3 4 Отговор
    Момче не си губи младостта и енергията за тази пропаднала организация ...
  • 8 Буха ха

    7 0 Отговор
    Коджабашев е добре известна мутра от годините на прехода, взе федерацията, но се оказа че някой го е изпреварил и е изпразнил касата.
  • 9 Ти да не си светил

    1 0 Отговор

    До коментар #2 от "Хан Ауспух":

    Вуйче ти норм Ален ли си,в кой свят живееш и за какво ли пък и живееш.Цял свят се радва на достойното момче,а ти плюеш.Всъшност откоеплеме си

    Коментиран от #10

  • 10 Чичака

    0 0 Отговор

    До коментар #9 от "Ти да не си светил":

    Ауспуха най - вероятно е от двупосочно племе...
  • 11 Само напред и никакъв фалит

    1 0 Отговор
    Трябва да пидкрепим това велико момче. Да пуснат сметка. Тезо под милион ще ги съберем за 1 седмица.