18 Октомври, 2024 16:28 467 0

Гуардиола: Не съм решил дали оставам. Поздравления за Тухел и федерацията

  • хосеп гуардиола-
  • манчестър сити

Де Бройне не е готов да започне, утре ще знаем със сигурност, заяви мениджърът на Ман Сити

Гуардиола: Не съм решил дали оставам. Поздравления за Тухел и федерацията - 1
Снимка: Shutterstock

Мениджърът на Манчестър Сити Джосеп Гуардиола даде много интересна пресконференция, в която освен за новините около състава си преди двубоя с Уулвърхамптън, говори по много актуални теми, предаде Sportal.bg.

Испанецът коментира назначението на Томас Тухел за селекционер на Англия и това дали клубът му е поставил срок, в който трябва да обяви решението за своето бъдеще.

Ето и акцентите:

За състоянието на Кевин де Бройне и Нейтън Аке:

"За Де Бройне няма шанс, не е готов. Нейтън вчера тренира за първи път с отбора. Може и да пътува с нас, но не е готов да започне. Утре ще знаем със сигурност".

За назначението на Томас Тухел и това дали е бил потърсен от ФА за работата:

“Томас Тухел е мениджърът. Поздравявам и него, и федерацията. Това е голяма работа. След девет години в страната желая всичко най-добро и успех. Другото няма значение".

За това дали чужденец трябва да бъде селекционер на национални отбор:

"Ние не решаваме къде ще се родим. Мама и татко решават и девет месеца по-късно ние се раждаме. Аз не съм решил да бъда каталунец, както и вие не сте решили да бъдете англичани. Федерацията реши да заложи на мениджър със страхотни постижения. Моето мнение е, че аз бих го подкрепих безусловно. Ако печели, ще бъде хвален, ако губи, ще бъде критикуван. Но националността му няма никакво значение. Не ми харесва някой да бъде критикуван само защото е роден на различно място”.

За това дали вече е взел решение за бъдещето си и дали клубът му е поставил краен срок:

"Вече казах много пъти, че все още не съм взел решение. Когато го взема, ще ви информирам. Моят приоритет е Уулвс и това как са се върнали играчите ми от националните отбори. Това е единствената ми грижа.

От клуба никога не са ми казвали кога искат да им съобщя решението си. Разбира се, почти сигурен съм, че клубът има опции, когато Пеп напусне. Рано или късно това ще се случи и те трябва да се подготвят. Няма да бъде изненада. Ако клубът ме попита за мнение за моя наследник, ще дам такова. Но това не е мое решение, а на клуба. Бих казал, че новият спортен директор трябва да избере новия мениджър в момента, когато аз повече няма да съм тук".

За напускането на Чики Бегиристайн:

"Тръгва си част от мен. Освен че е мой приятел, той е архитектът, който създаде един от най-добрите екипи в Барселона, сега и тук. Знам за това решение от доста време. Причините за него за семейни, лични. Знам колко благодарен е за това, което преживя тук. Ще ни липсва много. Той ми помогна много и в Барселона, и тук. Клубът обаче е толкова солиден и има невероятна структура, така че ще продължи напред".


Поставете оценка:
Оценка 5 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА