20 Октомври, 2024 12:11 1 128 8

Боряна Калейн: Платих много голяма цена в сълзи

  • боряна калейн-
  • художествена гимнастика-
  • гимнастичка-
  • спорт

Но така открих себе си и осъзнах, че съм силен човек, каза българската гимнастичка

Боряна Калейн: Платих много голяма цена в сълзи - 1
Снимка: БГНЕС

Олимпийската медалистка Боряна Калейн призна, че е преминала през трудности в кариерата, но целта ѝ винаги е била да постигне нещо голямо. На Игрите в Париж 2024 тя завоюва сребърно отличие с многобоя. Така тя донесе втори медал за България в историята в индивидуална надпревара при жените след среброто на Адриана Дунавска от Сеул 1988.

"На хората им е трудно да разберат, че не съм машина, аз съм човек също. Понякога самата аз изпитвам силни емоции и невинаги успявам да покажа своя максимум. Това е нещо, което само аз знам как си го преживявам. Никога не съм се отказала. Колкото пъти и да съм се проваляла, аз съм ставала и съм се опитвала отново", каза Калейн в ексклузивен разговор с Мариян Станков-Мон Дьо по NOVA, предаде БТА.

"Аз платих много голяма цена в сълзи, в разочарования, но така открих себе си и осъзнах, че съм силен човек, който може да се справи с всичко, което поиска. Не знам дали мога да дам цена на това нещо. Моята цел винаги е била нещо по-голямо", каза още Калейн.

Тя сподели, че е имала един момент в спортната си кариера, когато е искала да захвърли бухалките: "Преди година и половина, точно преди световната купа в София. Тогава бях в много тежък момент емоционално. Аз се докарах до него, защото спрях да вярвам в своя успех. Изпаднах в голяма и дълбока дупка".

"Като че ли не успях да се съвзема напълно след Токио. Продължих да падам в тази дупка стъпка по стъпка. През 2022 не успях да участвам в световното първенство. Следващата година не успях да стартирам спрямо моите очаквания", разказа тя.

"Чувствах се като най-големия провал на света", добави тя. "Аз съм много амбициозен човек, самокритична съм и вместо да ми помага, това започна да ме мачка", каза още Калейн.

"След Токио имах разговор с личния ми треньор. Тя ме уверяваше, че все още има какво да дам на художествената гимнастика, че трябва да си дам малко повече време и да имам търпение към себе си. Не бях категорична, но бях много близо до това да се откажа", сподели олимпийската вицешампионка. "Аз показах нова светлина на художествената гимнастика - това да сме в образ, а не просто да изпълняваме дадени елементи с уред. Влагам сърце и душа във всяко съчетание", завърши тя.


Поставете оценка:
Оценка 3.8 от 6 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 любител

    10 10 Отговор
    висока цена докато са деца и тренират после цял живот като на елитни проститу---и.

    Коментиран от #5, #8

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Д-р Хаус

    9 1 Отговор
    това не е спорт, защото няма реално качествено, нито количествено измерение на това кой е по добър и кой не. Всичко зависи от субективното мнение на 3-4 съдийки. За мен това е като жудожествен балет и мястото на тия неща е в концертни зали по време на шоу програми. А фактът че непълнолетни момичета се държат гладни и жадни, за да са слаби е отвратителен. Като добавим, че на 20г.някои от тях са с увреждания на ставите и гърба като на 60 годишни е още един пример,че това е вредно занимание
  • 4 цербер

    0 0 Отговор
    "След Токио имах разговор с личната ми треньорка.
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 стих

    7 0 Отговор
    Борянче,желаем ти преди всичко да си здрава и още спортни успехи!
  • 7 Фен

    10 0 Отговор
    Заради Истеричката Илияна,?
  • 8 Дай да

    6 0 Отговор

    До коментар #1 от "любител":

    Уууу, змия! Успех на момичето!