20 Октомври, 2024 16:05 565 1

Наполи мечтае за скудетото: тимът на Конте с поредна победа в Италия

  • наполи-
  • емполи-
  • серия а-
  • калчо-
  • антонио конте-
  • кварацхелия

Наполи, който през миналия сезон завърши на десето място, сега е лидер в класирането

Наполи мечтае за скудетото: тимът на Конте с поредна победа в Италия - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Отборът на Наполи постигна трудна, но важна победа над Емполи с 1:0 при гостуването си в осмия кръг на Серия А, предаде БТА.

Победното попадение за тима от Неапол вкара грузинският национал Хвича Кварацхелия от дузпа, малко след като бе минал час игра. През първата част на мача домакините от Емполи на два пъти бяха близо до откриването на резултата, но два пропуска направи Себастиано Еспозито.

През втората част Наполи вдигна оборотите и стигна до дузпа, отсъдена за нарушение на Фаустино Анджорин. При изпълнението звездата на неаполитанците Кварацхелия изкача до последно вратаря на домакините да избере ъгъл и стреля по земя в центъра на вратата.

Десет минути преди края на мача Джовани Симеоне от Наполи получи контузия. Наполи продължава да е едноличен лидер в Серия А, като има три точки повече от подгласника Ювентус и пет повече от Интер, който гостува тази вечер на Рома. Емполи е на 11-о място в подреждането.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 2 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.