22 Октомври, 2024 23:59 430 1

Щутгарт удари Ювентус в Шампионската лига

  • ювентус-
  • футбол-
  • шампионската лига-
  • щутгарт

Ел Билал Туре донесе успеха на своите с гол в 91-вата минута

Щутгарт удари Ювентус в Шампионската лига - 1

Щутгарт постигна първа победа в Шампионска лига, след като надви с 1:0 като гост Ювентус. Единственият гол на "Алианц Стейдиъм" вкара Ел Билал Туре в продължението на мача. Малко преди това Енцо Мийо пропусна дузпа, при която Данило беше изгонен.

Швабите изиграха много силен мач, в който тотално надиграха своя съперник. Вратарят на "бианконерите" Матия Перин направи редица решителни намеси, а в началото на втората част гол на Дениз Ундав беше отменен.

Гермаският тим събра 4 точки в своя актив и заема 16-о място във временното класиране, докато Юве е с две точки повече на 11-а позиция.

Първата по-опасна атака в мача бе за гостите. Още в 3-тата минута Максимилиан Мителщет получи на границата на наказателното поле и стреля от движение, но право в ръцете на вратаря Матия Перин.

Две минути по-късно Щутгарт имаше нов шанс, като този път Дениз Ундав стреля извън наказателното поле и прати топката леко встрани от вратата.

Щутгарт удари Ювентус в Шампионската лига

След това и в 7-ата минута швабите организираха поредна хубава атака, този път завършила с изстрел с глава отблизо на Йоша Ваньоман, но отново покрай вратата.

Първото по-добро положение за Юве дойде чак в 20-ата минута. Николо Фаджоли стреля директно от фаул, но малко не му достигна да намери очертанията на вратата.

Щутгарт обаче продължаваше да е по-опасният от двата отбора и в 29-ата минута пропусна страхотен шанс за откриване на резултата. Демирович бе изведен на стрелкова позиция и ударът му попадна в дясната греда.

Щутгарт удари Ювентус в Шампионската лига

Минута по-късно шанс да обстрелва вратата на Матия Перин получи и Дениз Ундав, неговият изстрел бе точен, но пък твърде слаб и в обсега на вратаря.

В 42-рата минута Дениз Ундав се отскубна пред вратата и стреля отблизо с глава, като принуди Матия Перин да прави страхотно спасяване.

Минута след това последва поредната добра атака на Щутгарт, завършила с далечен изстрел на Ваньоман, но този път над напречната греда.

И втората част започна в същия дух и Щутгарт най-накрая успя да отбележи. В 48-ата минута Дениз Ундав прати топката във вратата с мощен удар, но след разглеждане с ВАР попадението бе отменено заради поемане на топката с ръка.

Това като че ли стресна домакините, които вдигнаха темпото и в 55-ата минута стигнаха до добър шанс, завършил с далечен удар покрай вратата на Кенан Йълдъз.

Щутгарт удари Ювентус в Шампионската лига

Гостите обаче отново натиснаха и създадоха две последователни положения пред Матия Перин, който отрази удари на Емредин Демирович и Енцо Мило в 61-вата и 62-рата минута.

В 65-ата минута и Левелинг отправи точен удар към вратата на Ювентус, но твърде слаб, за да затрудни Матия Перин.

Ювентус организира една от малкото си добри атаки в 67-ата минута, когато Кенан Йълдъз се освободи и шутира силно, но право в ръцете на вратаря.

Веднага след това последва нова чудесна атака на Щутгарт, завършила с точен изстрел на Левелинг, който обаче отново не затрудни Перин.

В 81-вата минута дойде и ключовият момент в мача. Данило действа неразчетено при едно центриране в наказателното поле и изрита в областта на слабините съперников играч. След разглеждане с ВАР бе преценено, че това е нарушение за дузпа, а бразилецът получи втори жълт и червен картон.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Среднощен

    1 0 Отговор
    Браво