24 Октомври, 2024 18:32 457 2

Марк Уебър иска да трансферира Пиастри в Ред Бул

  • оскар пиастри-
  • ред бул-
  • макларън-
  • формула 1-
  • ф1-
  • марк уебър-
  • хелмут марко-
  • трансферира

Марк Уебър активно ни търси за разговори“, заяви Хелмут Марко пред F1-Insider

Марк Уебър иска да трансферира Пиастри в Ред Бул - 1
Снимка: БГНЕС/EПA

Моторспорт съветникът на Ред Бул доктор Хелмут Марко разкри пред F1-Insider, че бившият пилот на „Биковете“ Марк Уебър иска да започне дискусия, с която евентуално да трансферира Оскар Пиастри от Макларън в Ред Бул.

Уебър се състезава за „Биковете“ между 2007 и 2013 и спечели всичките си девет победи във Формула 1 с тима от Милтън Кийнс. В момента австралиецът е мениджър на Пиастри и именно той беше с ключов принус Пиастри да се раздели с Алпин, за да премине в Макларън през лятото на 2022 година.

Този хода се оказа успешен и Оскар Пиастри вече започна да се налага като пилот в челото на класирането. Още през миналата година той стигна до първите си два подиум и дори записа една победа в спринта в Катар, а през тази резултатите на австралиеца са още по-добри. Той спечели първите си две победи, триумфирайки в състезанията в Унгария и Азербайджан, а освен това има още пет качвания на почетната стълбичка.

От думите на Марко може да се заключи, че Уебър и Пиастри търсят алтернативно развитие за кариерата на младия австралиец и той може да се раздели с Макларън, въпреки че в началото на годината подписа дългосрочен договор с тима от Уокинг.

„Да го кажем така: Марк Уебър активно ни търси за разговори“, заяви Марко пред F1-Insider.

Ако това е истина, то Пиастри става още един кандидат за мястото на Серхио Перес. Наскоро ръководотелят на Ред Бул Кристиан Хорнър посочи Джордж Ръсел като възможен заместник на Перес, а в този списък слиза още и Лиам Лоусън.

Новозеландецът затвърди дорбото впечатление, което остави при петте си участия през миналата година, по време на Гран При на САЩ през уикенд. В Остин той трябваше да стартира 19-ти заради наказание, но успя да си проправи път до деветото място и държеше темпо, което беше съизмеримо с това на Юки Цунода.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Русофилчо

    1 1 Отговор
    Той Марк голям пробив направи при лимонадите. Няма що.
  • 2 Aлфа Вълкът

    0 0 Отговор
    Дофтор Марко пуска партенки да разконцентрира врага.
    Макларън не са тъпаци, виждат че Ландо не става и имат нужда от шампионско тесто.