25 Октомври, 2024 00:14 518 10

Лудогорец загуби гостуването си на Андерлехт

  • лудогорец-
  • лига европа-
  • андерлехт-
  • футбол

Разградчани получиха червен картон в 30-ата минута

Лудогорец загуби гостуването си на Андерлехт - 1
Снимка: БГНЕС/EПA

Отборът на Лудогорец допусна поражение с 0:2 от Андерлехт в мач от третия кръг на Лига Европа. "Орлите" останаха с човек по-малко още през първата част заради директен червен картон на Кайо Видал. От това се възползваха домакините, които стигнаха до успеха с попадения на Самюъл Едози (67) и Андерс Дрейер (90+4).

Белгийският гранд излезе от първата минута в схема 4-2-3-1, като под рамката на вратата бе Колин Коосеманс. Защитата се ръководеше от бившия играч на Уулвърхамптън, Астън Вила и Наполи - Леандер Дендонкер. В халфовата линия се разчиташе на опита на Матс Риц, а на върха на атаката бе аржентинският стрелец Луис Васкес.

Старши треньорът на "зелените" Игор Йовичевич избра на вратата да започне Хендрик Бонман. Пред него бяха разположени Сон, Диниш Алмейда, Оливие Вердон и Фон Витри. В халфовата линия действаха Педро Нареси, Дерой Дуарте и Ивайло Чочев, а по крилата атакуваха Рик и Кайо Видал. Атаката се водеше от Квадво Дуа.

Мачът започна с първа отлична възможност за Лудогорец. В 3-ата минута Рик Джонатан центрира от корнер. Бранител на Андерлехт отклони кълбото, което достигна до втора греда. Там непокрит бе Диниш Алмейда, който от много близка дистанция не успя да прати топката в мрежата на Колин Коосеманс.

В 9-ата минута Маджийд Ашимеру отправи силен шут с десния крак от границата на наказателното поле, но кълбото не попадна в целта. Три минути по-късно Марио Стройкенс центрира отдясно към Луис Васкес. Аржентинецът стреля отблизо с глава, но стражът на "орлите" Хендрик Бонман показа впечатляваща реакция, за да предотврати попадение във вратата си.

В 23-ата минута Дерой Дуарте пробва своя късмет с удар с левия крак, но бе твърде слаб, за да затрудни вратаря.

В 30-ата минута Лудогорец остана с 10 души на терена. Това се случи, след като Кайо Видал се откъсна от Тристан Де Грееф, но играчът на белгийския гранд го дръпна за фланелката. Това явно изнерви бразилеца, който удари съперника си с лакът в лицето. Първоначално главният съдия Филип Глова показа жълт картон, но след преглед с ВАР той си промени решението и изгони крилото на разградчани.

До края на първата част домакините логично владееха повече топката, но не успяха да създадат голово положение пред вратата на гостите.

В 50-ата минута Маджийд Ашимеру стреля от трудна ситуация, но опитът на халфа бе силен, но много неточен.

Малко по-късно Педро Нареси отговори с точен изстрел, но не достатъчно добър, за да затрудни Колин Коосеманс.

В 67-ата минута крепостта на Лудогорец падна. В автор на гола се превърна резервата Самюъл Едози, който довкара топката, след като преди това стражът на "орлите" отрази удар на съперников футболист.

След попадението за домакините футболистите на Игор Йовичевич показаха желание да върнат ревенството, като започнаха да владеят повече топката. В 81-ата минута Ерик Маркус спечели фал, от който обаче "орлите" не успяха да създадат опасност за вратаря на Андерлехт.

В 90-ата минута Педро Нареси засече центриране с глава. Топката се отби в горната греда, а при добавката Руан Секо не сбърка за да изравни резултата. При прегледа с ВАР обаче попадението бе отменено от рефера, тък като капитанът на Лудогорец бе в положение на засада.

В последните секунди Андерлехт вкара втори гол, след като Андерс Дрейер се откъсна от защитата и технично прати кълбото в мрежата на "орлите", за да оформи крайния резултат на стадион "Лото Парк".

По този начин Лудогорец остава с една точка в своя актив, което поставя тима на 33-о място във временното класиране. Андерлехт дели първото място с Лацио и Тотнъм, след като има пълен актив на сметката си.

Стартови състави:

Андерлехт: 26. Колин Коосеманс, 6. Лудвиг Аугустинсон, 32. Леандер Дендонкер, 4. Ян-Карло Симич, 25. Томас Фокет, 23. Матс Риц, 18. Маджийд Ашимеру, 83. Тристан Де Грееф, 29. Марио Стройкенс, 36. Андерс Дрейер, 20. Луис Васкес

Лудогорец: 39. Хендрик Бонман, 17. Сон, 4. Диниш Алмейда, 24. Оливие Вердон, 16. Аслак Фон Витри, 30. Педро Нареси, 23. Дерой Дуарте, 18. Ивайло Чочев, 7. Рик Джонатан, 11. Кайо Видал, 9. Квадво Дуа


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Среднощен

    8 3 Отговор
    Закономерна загуба

    Коментиран от #6

  • 2 🤧Неkьпан Балкански Субект⚡️🪆

    3 3 Отговор
    Za Австралииския Отбор по Ръгби - Бутащото Кенгуро, набираме, от отбора на Домуз Ага да заповедат?
  • 3 Гунчо

    5 1 Отговор
    Само ЕДИН българин в "български" отбор. Немам думи.

    Коментиран от #7, #10

  • 4 Един

    5 4 Отговор
    Добре играха нашите. Доста смело до червения картон. Браво!

    Коментиран от #9

  • 5 уйко калеко

    4 3 Отговор
    Интерсно ми е дали има българин който да е очаквал нещо друго.
  • 6 Ъхъ

    2 2 Отговор

    До коментар #1 от "Среднощен":

    Никой не е очаквал да спечели! Важното, е че Лески бие наред и догодина, ако се класира са турнирите ще ни зарадва с крупни успехи!😅😅😅😂😅😂
  • 7 Среднощен

    4 0 Отговор

    До коментар #3 от "Гунчо":

    логично
  • 8 Бг ританка

    1 0 Отговор
    Е ако бфс не си прибира парите с измислени наказания, ето такова ужасно съдийство по правилата ще има за всички отбори в българската лига. И не Генчев да ви утешава, че би дал дузпа. А си се изсекнал, а си получил веднага картон в симулация. Но в нашето първенство бфс си взима дяла и нарежда на реферите да заобикалят правилата.
  • 9 Бухахаха

    1 1 Отговор

    До коментар #4 от "Един":

    Даже на точно на червения картон най-смело
  • 10 Даа

    0 0 Отговор

    До коментар #3 от "Гунчо":

    В Левски и ЦСКА са само българи и какво. Мачкат в Европа.