27 Април, 2015 13:20 13 348 12

Новото BMW 7er ще гарира само

  • 7er-
  • g11

Системите за автоматично паркиране отдавна не са сензация и вече се монтират дори на по-евтини модели. Всички съществуващи технологии от този тип обаче имат обща черта - нуждаят се от водач зад волана. Следващото поколение на баварската "седмѝца", което ще дебютира през есента, крие в арсенала си доста по-впечатляващи възможности.

Електрониката на борда на новия флагман на BMW ще бъде толкова напредничава, че ще позволява на шофьора да паркира с натискането на бутон на дистанционното без дори да се намира в колата, съобщава Popular Mechanics. Промоционално филмче, посветено на следващата "седмѝца", демонстрира как лимузината гарира без участието на водач.

Безспорно предимство на новата технология е пестенето на пространство. Новото BMW 7er ще може да се паркира на места, на които иначе вратите даже не могат да се отворят.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Гост

    1 1 Отговор
    от бмв що не пуснат и една сувалка с дистанционно управление !

    Коментиран от #2

  • 2 Гост

    2 1 Отговор

    До коментар #1 от "Гост":

    Ами щото чакат да им обясниш какво е това сУвалка!!!
    Като няма какво да кажеш, защо тормозиш клавиатурата?
  • 3 fgh

    2 1 Отговор
    доста отдавна не бях чувал някой да използва думата "гарира"... може би за последно я чух от баба ми... миналия век...

    Коментиран от #8

  • 4 каруц

    2 1 Отговор
    женската екстра !
  • 5 диан

    0 0 Отговор
    еее да им имаме проблемите
  • 6 ЧОЧИ

    0 0 Отговор
    тва е айляк ако ти е тесен гаража, вече няма да ти се налага да бършеш стената, за да излезеш/влезеш в колата :D

    Коментиран от #7

  • 7 барби мобил

    0 0 Отговор

    До коментар #6 от "ЧОЧИ":

    едва ли който може да си вземе новата седмица ще я вкарва в консверва .Да бяха сложили няколко коня от горе вместо тая глупост.
  • 8 мани

    0 0 Отговор

    До коментар #3 от "fgh":

    Щом е миналия век , и ти си доста млад / а. :)
  • 9 Михаил

    0 0 Отговор
    Къде са сега убедените русофилчета,дето се плюнчат колко велика страна била Русия и кажат кога,пълната с малоумници и пияници бананова държава,ще направи нещо такова като БМВ?Яд ме е,че навремето Хитлер трябваше да води война на три фронта,което беше причината да загуби ВСВ,иначе сега "какалашките" щяха да са история,а ние и Западна Европа нямаше и да сме чували за комунизъм и Гулаг и репресии.

    Коментиран от #11, #12

  • 10 Rafa

    0 0 Отговор
    напишете във Vbox7 " Автоматичното паркиране на Ауди " и вижте. Клипа е от 2013 година... www.youtube.com/watch?v=WEh7qIon36s
  • 11 ГОСТ

    0 0 Отговор

    До коментар #9 от "Михаил":

    А най-вероятно нямаше и да прочетем толкова гениален коментар.
  • 12 селянин

    0 0 Отговор

    До коментар #9 от "Михаил":

    В интерес на истината във военната и космическа техника има такива технологии в употреба, които в цивилна форма сега биха изглеждали като извънземни. Спести си умните приказки с политически отенък за други статии.
    Впрочем руснаците вече преди почти 30 години направиха совалка която сама отлетя в космоса и се върна и кацна напълно автономна, като това беше и първия в света подобен полет... та я пак кажи за това велико откритие да се самопаркира кола между три стени...