Last news in Fakti

16 Август, 2015 11:20 1 852 0

В Китай блокираха 50 сайта заради Тянцзин

  • тянцзин-
  • китай-
  • сайтове-
  • взрив

В събота кибер цензорите блокираха 360 акаунта в социалните мрежи Sina Weibo и WeChat

Властите в Китай са поискали от администрацията за киберпространството на Китай да блокират 50 сайта, които разпространяват в интернет недостоверна информация за последствията от взрива в Тянцзин, съобщава агенция Синхуа.

Надзорният орган е лишил от лиценз и блокирал 18 сайта, други 32 са били спрени. Представител на администрацията посочил, че всички тези сайтове са разпространявали непотвърдени слухове за броя на жертвите от взривовете в Тянцзин, писали за безредици и мародерства в региона и други информации. В събота „кибер цензорите” блокираха 360 акаунта в социалните мрежи  Sina Weibo и WeChat.

Те разпространявали съобщения за разграбване на търговските центрове в Тянцзин, за над 1000 жертви и смяна на ръководството на града.

Властите съобщиха за 112 убити и други 95, които все още се издирват. Други 721 са ранени. Властите са евакуирали 6300 души. 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА