18 Октомври, 2015 10:00 7 670 9

Увеличаване на работен обем на Lada

  • lada-
  • 1.8-
  • работен обем
Докато инженерите на АвтоВАЗ разработват нов агрегат с увеличен работен обем, представители на руската тунинг индустрия вече предлагат един много интересен ъпгрейд за собствениците на автомобили Lada. В Толиати започнаха продажбите на комплекти за увеличаване на обема на добре познатите 1.6-литровите мотори.
 
В комплекта влизат нов колянов вал, чиито твърди рамена на шийките на мотовилките са изнесени под различен ъгъл и на по-голямо разстояние от основната ос, както и нови мотовилки и бутала. Подобен тунинг е възможен за автомобилите Lada Granta, Lada Priora и Lada Kalina.
 
След преработката работният обем се увеличава от 1.6 до 1.8 литра, а мощността достига до впечатляващите за руски автомобил 130 конски сили. Максималният въртящ момент пък стига до 170 Нм. Производител на иновационните комплекти е фирмата "Супер Авто", която с одобрение от АвтоВАЗ произвежда и 1.8-литровите Lada Priora.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Цветомир Попов

    2 0 Отговор
  • 2 Естребовски

    2 0 Отговор
    Много слаб превод и липса на техническа грамотност.
  • 3 onq s konq

    1 2 Отговор
    Интересно закъде ще се ръэбърза мужика с тия мощни Лади по разбитите руснашки пътища-можеби към съседната деревня,където животът е несравнимо по-добър или директно към Кремъл,където Путин го е поканил специално да "пият по едно"?:)
  • 4 Дидо

    0 0 Отговор
    Това не е баш туниг фирма а е дъщерна фирма на Автоваз която прави по-мощни двигатели и др подобрения
  • 5 Дидо

    0 0 Отговор
    Супер Авто се казва фирмата и прави и рали версиите на компаниятаhttps://www.youtube.com/watch?v=ftjMgI8FP_k
  • 6 Иванов

    2 0 Отговор
    едно от големите предимства на LADA бе липсата на климатик.

    НАвремето нямаше нито един пострадал от климатични бактериози и спин подобни осмуквания каквито се наблюдават сега у милиони пътници на супер мощни и нови автомобили/жертвите особенно децата след няколко часа возене в охлаждания автомобил излизат от него бледи треперещи с хрема..

    Напомням че е нужно вместо опасен климатик да се ползва естествена вентилация и просто отопление..Въздуха в повечето региони е чист и здравословен вс е още..
  • 7 Иванов

    1 2 Отговор
    Можете да прегледате по нета милиони снимки на жертви на спин осмуквания от супер модерни климатизирани офиси с луминисцентно /светодиодно или енергоикономично бяло високорадиоактивно/ спин подобно облъчващо осветление..Жертвите са бледи с искуствени усмивки ..Работодатели и Експерти по среда на обитаване е нужно да осигурят безопасни условия на труд .
  • 8 кара Лада

    1 2 Отговор
    Тази статия е особено бутафорна. Подобни комплекти има на пазара в Русия от 10 години и важи за всички 1.6 двигатели. Нищо особено като новина. Аз едно се чудя, каква е тази мания все за конски сили. За размера и теглото си новите лади сегашните им мотори са си идеални. Дори се чудя защо форсираха 1.6 16V мотора до 106кс, няма никакъв смисъл, по добре си беше както преди 98кс и малкия данък. Все пак това е бюджетен автомобил.
  • 9 Курт Доколенко

    1 1 Отговор
    Лада беше мечтата на селяните които живееха в града. Селяните от село предпочитаха Московеца. :)