Last news in Fakti

5 Ноември, 2016 12:28 1 912 1

GE Aviation с 3D принтиран двигател

Създаването на части чрез 3D принт тепърва ще еволюира, но се оказва, че в авиацията то е направило първата силна крачка и вече е сертифицирано. Това кара гиганта General Electric Aviation да разработи един вид двигатели, които бяха изостанали със своята еволюция. Под името Advanced Turboprop, този малък турбинен агрегат ще захранва малки самолети като Cessna, а цели 35 % от конструкцията му ще бъде създадена чрез 3D принт. Това е довело до понижение на собственото тегло с общо 5 % и повишаване на икономичноста с 1 %, като от цели 900 части, бройката е намалена на само 16. С мощност от 1240 конски сили, този двигател ще бъде много над конкурентите си в бранша.

Освен тези позитиви, времето за разработване също се съкращава и то в пъти, като в случая е довело до завършване на прототипа с цели шест месеца по-рано от очакваното. Според GE, първият готов за реални летателни тестове ATP двигател ще бъде готов до година, а следващото му поколение ще използва още повече 3D принтирани части.
 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 тоест

    0 0 Отговор
    Но как е възможно един 3Д принтер да създаде метални части, къдеето примерно за да се разтопи метала са нужни от над 1200 градуса по Целзий и после как за всяка отделна метална частица елемент която изисква отделни смесителни вани с по различни температури на подгряване, пресяване, отделни технологични процеси и всичкото това да бъде изралботвано от един принтер? Някак си не мога да го асимилирам. Все едно е да заваряваш с един електрод и черна ламарина и алуминий и титан...някак си дори ис различни програми не мога да го асимилирам как става? Защото едва ли един такъв принтер би издържал на термо процесите със своя крехък пък и титанов да е корпус? Твърде интересно.