Last news in Fakti

16 Декември, 2016 05:45 2 490 2

7 оръжия, които Империята ще хареса

  • империята-
  • оръжия-
  • междузвездни войни-
  • star wars

"Междузвездни войни" се завръщат

Новият филм от „Междузвездни войни“ вече е тук и за феновете на технологиите настъпват добри дни. Както знаем империята разполага с най-добрите оръжия във Вселената, но в крайна сметка бе победена от бунтовниците.

За това и Tech Radar ни представя 7 реални технологии, които можеха да имат достойно място в арсенала на Империята.

Ядрени оръжия.

Нужно е да се взриви планета? Може и да не разполагаме със „Звездата на смъртта“, но ядрените оръжия определено могат да свършат работа.

Императорът използва „Звездата на смъртта“ като предпазна мярка срещу бунтовниците. Един арсенал от бойни глави обаче определено може да му свърши добра работа. Лошото е само, че те са достъпни и за много други хора.

Призма.

Това е технологията, която някои разузнавателни служби използват, за да събират информация от комуникациите на гражданите и да я съхраняват. Така много по-лесно могат да се следят действията на джедаите или бунтовниците. А ако Едуард Сноудън си позволеше да разкрие системата, отряд щурмоваци щеше да се погрижи за него.

Военни дронове.

Хан Соло едва ли щеше да причини такива проблеми на Дарт Вейдър в битката за Звездата на смъртта, ако не бяха некомпетентните му хуманоидни пилоти. Ако имаше под ръка един арсенал от дронове, той определено щеше да се справи с доста повече проблеми. Естествено в „Междузвездни войни“ има много андроиди и вероятно има причини да запазят пилотите. Все пак дроновете определено биха им свършили работа.

Клонинги

Е, Империята се е убедила в ефикасността на тези военни. Тук сме стигнали само до овцата Доли, която едва ли ще е много добра с бластера. В „Междузвездни войни“ обаче клонингите формират елитна армия. Реално благодарение на тях Императорът овладява Сената и обявява Империята.
Роботи.

В новата трилогия от сагата видяхме доста роботизирани бойци. В оригиналните филми такива обаче бяха доста ограничени. С бойни роботи под ръка, Империята едва ли щеше да има такива проблеми с уукита и бунтовници.

Бионика.

Създаване на механични крайници, които да заместват липсващи части от тялото, става все по-развиваща се технология.

Тя е доста разпространена в „Междузвездни войни“. Общо взето цялата фамилия Скайукър има по някоя роботизирана ръка или механичен крак.. Дарт Вейдър знае най-добре.

Империята определено се възползва от биониката, за да вдигне на крака своя пръв боец.

Замразяване.

За да правиш доставки в огромния Космос, определено имаш нужда от специална технология. Замразяването помага за транспорт на храни на големи разстояния. Така, че от него полза биха имали както хората на Империята, така и бунтовниците.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 капиш

    24 0 Отговор
    Ако обаче искате да сринете империята за няма и година, дори месец два, просто изпратете нашите държавни срлужители да служат на империята....те ще и ...разскажат играта и ще я ликвидират така ефикасно, че даже патлак нямад а е гръмнал! Съдя по нашият личен горчив опит тук.... Шом на нас разсказаха играта, а все се кълняха и лъгаха, че ще ни оправят и ни обичкат, смятайте за какво страшно ЗЛО говорим...! Дарт Вейдър ще се наака, ако срещу него застанат нашите политици....

    Коментиран от #2

  • 2 OMG WTF

    2 0 Отговор

    До коментар #1 от "капиш":

    Не съм съгласен. Нашите дупетати е невъзможно да виреят във вселената на Междузвездни войни. Народите там не са овчици като нас и не биха ги търпяли и 1 месец.