15 Януари, 2017 11:20 32 249 30

Ако пътищата у нас се правеха толкова бързо (ВИДЕО)

  • пътища-
  • изграждане-
  • австралия
Ако пътищата у нас се правеха толкова бързо (ВИДЕО) - 1

Едно клипче, пуснато в каналите за видеосподеляния през изминалата седмица, направо взриви интернет пространството. Става дума за изграждане на път в Австралия, част от работата на който е заснета с дрон. Технологията е изключително бърза, като най-общо се състои в нанасяне на течна асфалтова основа на предварително подготвен терен, след което върху нея се изсипва чакъл, който се валира. Вижте с каква бързина се строят пътищата в Австралия. Представяте ли си и ако у нас беше така?


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Д'Мин

    34 6 Отговор
    Бойко да го гледа...

    Коментиран от #3, #16

  • 2 строител

    52 4 Отговор
    това са космически технологии които нямат, все още, почва у нас. Докато се налапат фирмите на прасчо, батко и братко и не остават средства за такива технологии

    Коментиран от #8

  • 3 Трол

    34 2 Отговор

    До коментар #1 от "Д'Мин":

    Да му се обадят накрая да резне лентичката.

    Коментиран от #18

  • 4 Тралала

    46 3 Отговор
    Да ама нашите са много по скъпи и може да се крадне.
  • 5 Никола

    10 24 Отговор
    Нищо ново , този метод е много отдавна известен и прилаган , само че резултата е лошокачествена настилка . В африка така са направени повечето шосета , а дори и в София ул. Цар Асен преди 10-тина години една гръцка фирма направи по този способ и всички знаем плачевното състояние после на улицата .
  • 6 ХИДРОСТРОЙ

    33 1 Отговор
    Това не е добра технология.Времето е много малко и неможе да се усвои такава субсидия,каквато в момента се взема.Тоест синчетата пак трябва да карат стари модели коли-2015-2016,а инъче в моментното състояние се краде доволно и като нормалните хора се купуват коли модели 2017г и се строят сгради и къщи за милиони.Ама инъче е много труден бизнеса и са почнали от 0,мъчили са се...то голям труд е било.
  • 7 Jack Bauer

    36 3 Отговор
    Технологиите нито са скъпи нито са "космически", но у нас се мисли как да се крадне, а не как да се направи повече за българския народ.

    https://goo.gl/2X8dCA
  • 8 с мотив

    23 2 Отговор

    До коментар #2 от "строител":

    Кое му е космическото ? Искаш да кажеш, че шофьорите са астронавти, валяците- ракети?

    Има воля и желание за прогрес да се правят такива пътища в пустинята, а в БГ докато не построим 3-4 хотелчета и не почваме работа и след месец се налага да ремонтирате първия километър ...
    Парите дето ги дава ЕС потъват в гушите на комисионери-депутати, мафиоти-строители и подизпълнители!
    Съдират кожите с винетки и сега - ТОЛ такси, горивата са с до 60% примеси и нещастниците с нови автомобили си прецакват двигателите на 3-я месец, данъците са наобратно - плащаш най-малко за стара кочина, а новите коли са с най-високи данъци...

    Ако тоя клип беше сниман в БЪлгария, трябваше да покажат първо строителството на хотелите като част от технологията...
  • 9 Историк

    11 3 Отговор
    У нас не може да е така, поне до близко бъдеще...докато има на пост и една Калинка от ДРУГАРИТЕ, научени от соца и досега да лапкат и да пречат на нас да живеем и работим по пазарен принцип, а да закрилрят своите хора монополи, няма никакъв шанс за промяна. Дори бедуините дръпнаха повече от нас, заради тия врагове на постовете тук. Плямпат простотии, лапат луди пари, пречат нормативно да работим, какво добро може да ни донесат? НИКАКВО! Затова, че по-скоро маймуната човек ще стане, но тук да се оправи няма шанс...
  • 10 Хах ха ахаа

    18 3 Отговор
    Да наемат българска фирма и ще видят как се полага ТРИ см асфалт!
    След 3 месеца целия път ще в дупки и неравности.
    Тези австралийци няма как да стигнат Ганьо крадецу.
  • 11 ААА

    34 2 Отговор
    В България пътищата се правят бавно,но за сметка на това , некачествено.
  • 12 гост

    11 2 Отговор
    Това са сервизни и работни пътища, използват се от превозвачи, минна индустрия, вятътни централи и други. Но това не път построен за леки коли и натоварена пътна мрежа. Това може да е само основа за понататъшно полагане на слоеве асфалт, но не и да остане така.
  • 13 Димо

    9 2 Отговор
    Този вид строителство на пътища е подходящ за региони с постоянни температури. У нас след 20 цикъла замръзване ще стане на нищо, освен това терена отдоло трябва да е заръвнен и отъпкан не става просто да се налива чакъл в полето, което не го прави чак толкова по ефтино.
  • 14 injenera

    11 4 Отговор
    Много разбирате всички как се правят пътища. Този път е само за лек трафик по няколко коли на час, два и само за страни където има един сезон, без замръзване. Всички все бързате и все за без пари искате, така бързате и се трепете по пътищата. Здравето, храната и инфраструктурата са основните неща за съществуване. Не игрите, колите, филмите и спортистите, където се дават толкова грешни пари.

    Коментиран от #15

  • 15 Трол

    11 1 Отговор

    До коментар #14 от "injenera":

    Не е важно този път за какво е, важното е, че хората правят. Тука къде ти е магистралата-с две платна! Колко новооткрити участъка след няколко месеца се нуждаеха от ремонт? Колко стана винетката с оправданието, че е за добро? Къде го видя по-доброто? Искали сме за без пари??? Ние ли бе..., ми естественно, че е ще е без пари, като отиват в някой джоб, откъде да искаме с пари. Още ли да даваме? Незнаем как стават поръчките! Как нашите фирми ги печелят, но след това се минава през трима подизпълнители, докато се стигне до същинския изпълнител! И ти ще ми викаш, че сме искали без пари!
  • 16 До Д'Мин

    10 3 Отговор

    До коментар #1 от "Д'Мин":

    Какво трябва да гледа Бойко?Не на децата , не на бебетата пеленачета , а вече дори и на неродените им е ясно , че всичко е умишлено .Че това положение дори е малко за тях , че още не е постигнат крайният резултат , който желаят и гонят група от хора е силно казано , не дори и от политици , а от едни долни изверги в България и по света.
    Когато някой умишлено тръгне да събаря една къща , а по същото време минат група от братята м***ли , те веднага се засилват да оберат тухлите и керемидите .Ако още не ви е ясно , отвън поръчват на нашите "политици" да съсипят цялата държава ,като хората ни направят роби работейки за жълти стотинки и парче хляб в сравнение с това което можеше да бъде днес ако те бяха работили в интерес на България и хората.Ако това беше днес така , то днес щяхме да сме от първите държави в света.Може ли да има още толкова дълбоко заблудени хора не ми е ясно и не мога да повярвам , това е една от безбройните схеми за кражби и отслабване на силата на държавата ни за да се срине тя по-бързо,по-скоро да бъдем продадени и купени.
    Ако на давещ се човек , едва задържащ се над водата и вече отиващ си от този свят му хвърлят сламка , то той ще се зарадва на помощта и ще я приеме с широки обятия.
    Ако не ви е ясно това правят и с нас.Точно затова ви пускат турски сериали ,точно затова ви пускат биг брадър , за да се радвате на глупости и да ви притъпяват мисълта за наистина важните неща.
    Да гледал Царулойко , на кой свят живееш приятелю, не ти ли е
  • 17 чавдар

    8 3 Отговор
    и Боко ги прави така само ,че с дупки накрая излизат
  • 18 До Трол

    5 2 Отговор

    До коментар #3 от "Трол":

    По-скоро да си резне сам кухата глава ,че се е продал , и е продал и народа покрай себе си.Това всичкото се прави за осъществяването на скапаната им ненормална психарска идея за световно правителство,която имат група от тъпанари по света,или дори по-скоро няколко групи са с тази идея.Хората от които гледат на 90%от населението на земята , като на ненужен аксесоар и които смят и мислят един ден да останели 200-300 милиона от цялото население от всички държави по света.Да си резне главата , народа отдавна трябваше да го е направил , но понеже всичко е било планувано и много добре са знаели , че ще бъдат до един за смъртна присъда и точно по тази прична я премахнаха тогава малко след като видяха какво стана в Румъния
    https://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%9D%D0%B8%D0%BA%D0%BE%D0%BB%D0%B0%D0%B5_%D0%A7%D0%B0%D1%83%D1%88%D0%B5%D1%81%D0%BA%D1%83
    По тази прична махнаха смъртната присъда тогава ,а вие продължавайте да си мислите , че са некадърници! :(
  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 гост

    12 1 Отговор
    Какво е асфалт в България-временна настилка която се полага точно преди изкопни работи!
  • 21 Bagatur

    6 0 Отговор
    Все пак , нека сме честни, такава равна като езерото Солт лейк територия у нас почти няма. Тук не се вижда и проправянето на трасето в тая полупустиня. Но, въпреки това, всичко е впечатляващо !
  • 22 ььь

    7 2 Отговор
    Това изобщо не е строеж на път, а е само полагане на един слой настилка, тънка като вестник.
    Отдолу природата си е създала пътя сама.
    Някои прости хора си мислят, че същото можеш да го направиш директно върху нашия мек и прогизващ пролет и есен чернозем
  • 23 хгфд

    1 3 Отговор
    За всички дето говорат празни приказки!
    https://www.youtube.com/watch?v=bdLJpopHnQ4

    Коментиран от #24

  • 24 хгфд

    3 0 Отговор

    До коментар #23 от "хгфд":

    За 10 мин с 200км/ч 1 дупка няма
  • 25 Гъзьо

    0 3 Отговор
    Що ми се струва, че това е един много добър компютърен монтаж?!
    Към края се забелязва, че всичко е графика.......
  • 26 Az znam

    3 0 Отговор
    НЕ, не и не! Не се приема, щото така не мое да се крадне нищо!
    Казах НЕ! И освен това много бързо става, няма време да се направи ДАЛАВЕРАТА!
  • 27 Колев

    1 0 Отговор
    Курнелчето вече я поръча за магистралата към светлото бъдеще.
  • 28 Хасфалта

    1 0 Отговор
    С тази технология нама как да докарат цена от 7 млн. за километър.
    Както казаха и колегите по-горе няма да има за далавера.
  • 29 Gost

    0 0 Отговор
    Аз никакво клипче не отварям. YouTube казва че е изтрито . Егати ....
  • 30 ПътСтрой

    1 0 Отговор
    Ето по пълен вариант на клипчето:

    https://youtu.be/M9F_jSOyo6g

    Пичове не се заблуждавайте , тази технология е неприложима за Европа. Ние ако сме глупави или управляващите крадливи, то германците и другите по-умни и по-малко крадящи от нас защо да не я ползват.

    Първо за целта трябва да имаш твърд, сух и каменист терен. Второ не може да имаш зима или спадове на температурата под нулата .

    И трето, този път , тази настилка е за изключително ниско натоварване - 2-3 МПС-та на час. 2-3 на секунда биха я разрушили за по-малко от година. А в Европа предвиденото натоварване е такова.

    И на последно място , возенето по такава настилка хич не е гладко и мазно , а по скоро вибриращо и дразнещо, подобно на возенето по фрезован асфалт но по-зле.

    С 2 думи това е настилка за тираджии - грубо казано 2-3 идеи по-добра от обикновен черен път и 3-4 идеи по-лоша от нормалния асфалт (не този в БГ разбира се ) .