Last news in Fakti

5 Април, 2017 10:51 2 988 1

Ноев ковчег за информация

  • ноев ковчег-
  • информация-
  • норвегия
Ноев ковчег за информация - 1
Разказвали сме ви, че в най-северния град в света - Лонгийър, на дълбочина от 120 метра се намира уникално хранилище. Там се пазят семена на 530 000 вида зърнени растения - семена на пипер, дини, тикви, сорго, бобови растения, както и на още много други видове от екзотични и застрашени от изчезване ядивни растения. Задачата на това семехранилище е да предотврати унищожението на семената в резултат на възможна глобална катастрофа.Ноев ковчег за информация

Сега се прави аналогично хранилище, само че за съхранение на информационни бази данни, създадени от човека. В хранилището ще се пазят книги, документация и други носители на информация, а според създателите на новото хранилище, информацията ще може да се запази в продължение на 1000 години. Хранилището отново ще е в северните части на Норвегия, където дори и при ядрена война информацията ще се запази поне 500 години.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ЪРП

    8 0 Отговор
    ДАНО ГО ПОСТРОЯТ НАВРЕМЕ, ПРЕДИ ТЪПИТЕ ,ЗЛИ И АЛЧНИ ЧОВЕЦИ ДА СЕ САМОУНИЩОЖАТ................ :-((
    ......,ЧЕ КАКТО Е ТРЪГНАЛО СМЕ В НАЧАЛОТО НА КРАЯ..........