Last news in Fakti

24 Февруари, 2018 12:16 3 867 2

Зареждане на телефон от разстояние

  • лазер-
  • зарядно устройство
Зареждане на телефон от разстояние - 1

Благодарение на една нова технология, съвсем скоро можем да се избавим от стандартните зарядни устройства с кабел или дори от тези, които зареждат индуктивно. Става дума за зареждане от разстояние, което става благодарение на лазерни лъчи.

Изобретението е на учени от университета във Вашингтон и според думите им е също толкова ефикасно, като те са помислили и за безопасността. При евентуално попадане на човек в обсега на лъча, той се изключва мигновено и не може да го нарани.

Според учените, в момента устройството все още е в процес на разработка, но много скоро ще са готови със серийна версия, която ще е полезна за зареждане на всякакви мобилни джаджи, като смартфони, таблети, лаптопи, видеокамери и др.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Зорлем

    1 0 Отговор
    Тези да не смятат да правят революция при фотоволтаиците?

    Интересно кое ще е по-досадно - да опъваш кабел или да сложиш телефона на определено място, така че въпросния лазерен лъч да попада точно където трябва върху него?
  • 2 Валчо

    1 0 Отговор
    А ако мина между телефона и устройството ще ме хване ли ток или да го прескачам за всеки случай.