Last news in Fakti

31 Май, 2018 13:51 3 320 6

ASUS пуска платка за майнинг

  • майнинг-
  • криптовалута-
  • asus-
  • платка-
  • h370 mining master
ASUS пуска платка за майнинг - 1

Компанията ASUS се поддаде на общата еуфория по копаенето на криптовалути и пусна нова платка, специално предназначена за майнинг. Моделното и обозначение е H370 Mining Master. С помощта на 20 PCIe-over-USB конектора всеки ентусиаст може да изгради минна ферма с 20 видеокарти.

ASUS пуска платка за майнинг

H370 Mining Master е изпълнена във формат ATX и работи с процесори от осмо поколение Intel Core. Оперативната памет е тип DR4-2666/2400/2133 и е с максимален обем 32 гигабайта. Платката е снабдена с мрежови контролер Intel Gigabit LAN, както и с два порта Serial ATA 3.0, които са с пропускливост до 6 Гбит/с.

ASUS пуска платка за майнинг

Налични са още слот PCI Express 3.0х16, а за клавиатура и мишка се използва гнездо PS/2, и портове USB 3.1 Gen 1 и USB 2.0. Изображението се предава на екран посредством интерфейсите HDMI и DVI. Продажбите ще стартират през третата четвърт на годината, но към момента не е известно на каква цена.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 qwerty

    18 4 Отговор
    Ще инвестираш около 50 000 лева в тази ферма, ще платиш не знам колко и за софтуер а на всичкото отгоре и ще ти харчи по около 1500 киловата ток на месец, което са около 400 лева. Ако имаш късмет накрая, може и да уепееш да накопаеш половин биткоин за една година. За 5-6 години може да си избиеш инвестицията. Проблемът е, че хардуерът е само с 2 години гаранция. Криптовалутата е просто една хитра измислица на производителите на хардуер за да държат цените нереално високи!

    Коментиран от #3

  • 2 Корос Мучачос

    13 12 Отговор
    АСУС е най-скапаната марка компютри - няма драйвери, няма ъпдейти на фърмуеъра, а бе няма нищо на прехваления им сайт. Изостават здраво и в поддръжката на Уиндоус 10. Минах се адски, че се доверих на рекламата им и си купих геймърски лаптоп. Сега освен да си го удрям в главата за нищо друго не го бива:)

    Коментиран от #4

  • 3 Зорлем

    17 2 Отговор

    До коментар #1 от "qwerty":

    Иронията е, че май всички, или поне повечето, производители на "миньорски" хардуер искат да им се плаща в долари, а не в криптовалути :D
  • 4 Христо

    8 0 Отговор

    До коментар #2 от "Корос Мучачос":

    Има един лаф за калпавия член и космите! Я кажи за какво нямаш драйвъри и къв точно геймарски лаптоп си купил. Да не говорим, че за гейминг пц-то е по-разумен избор.

    Коментиран от #5

  • 5 Коранага Стана

    2 0 Отговор

    До коментар #4 от "Христо":

    Ами, например излиза всеки път един гаден надпис от сорта на "Your PC needs to be restarted to finish configuring Asus Supoort Device". Проблемът е в остарелия драйвер ъпдейтър, който не може да "пробие" легално в Уин-10. Между другото, приказката е за кривата ракета и космоса, който й пречи. Не се имай за истина от последна инстанция - при Асус нищо не се знае. Хайде, със здраве.
  • 6 hmhmhm

    3 0 Отговор
    Това за мен си е пълни пирамида.