Last news in Fakti

15 Октомври, 2018 12:45 13 695 35

За какво служат четирите камери на Galaxy A9?

  • samsung-
  • galaxy-
  • a9-
  • четири камери-
  • смартфон
За какво служат четирите камери на Galaxy A9? - 1

Ако някой все още се удивлява от трите камери на китайския флагман Huawei P20 Pro, то трябва да го предупредим, че съвсем скоро с подобен брой камери ще се обзаведат и много по-евтини модели. Първият пример за тази нова мода идва от корейската компания Samsung, която показа официално един модел, който не е от флагманите на марката. Става дума за Galaxy A9 (2018), който впечатлява със своите четири обектива.

За какво служат четирите камери на Galaxy A9?

Всъщност това е основната камера, разположена отзад на телефона и имаща четири модула. Единият е основен, 24-мегапикселов с оптика f/1.7. Останалите са 4 мегапикселов с оптика f/2.2 за портретни снимки, 8-мегапикселов широкоъгълен сензор с ъгъл на обхвата 120° и f/2.4, който служи за пейзажи и 10-мегапикселов телеобектив с бленда f/2.4 и с двукратно оптично увеличение. Селфи камерата, разположена на предната част на смартфона е 24-мегапикслова f/2.0 с функция за разпознаване на лица. Цената на новия Galaxy A9 ще е €600.За какво служат четирите камери на Galaxy A9?


Поставете оценка:
Оценка 1.5 от 2 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 pazi boje

    17 12 Отговор
    по грозно нещо не съм виждал до сега!!!

    Коментиран от #31

  • 2 Бай Благой

    38 11 Отговор
    Някъде към 2050 година...
    Върви си човек по улицата...и гледа на отсрещния тротоар друг човек, който носи една врата и решил да иде да му помогне!
    - Извинете, да ви помогна с носенето на вратата!!
    - Абе това не е врата това е смартфон Самаснунг А50...

    Коментиран от #15

  • 3 Jek

    18 0 Отговор
    Време е целия заден панел да е една камера.
  • 4 Bubbles

    17 35 Отговор
    Ако ще и 15 камери да сложат пак си остават боклуци!

    Коментиран от #7, #29

  • 5 Lumia 950

    22 2 Отговор
    Ако става дума само за снимки, Lumia 950 с ЕДНА 20 МП камера и оптика Цайс се конкурира със сегашните "флагмани" по 1500+ лв. Телефонът е модел 2016. Та съм почти 100% сигурен, че тези четири камери няма да извадят много по-добри снимки. Сигурно ще снима по-добре в някои ситуации, но снимките няма да са на супер дупер по-добро равнище от моя телефон. Наскоро сравнявахме с приятел снимките от неговия Айфон Х за 2000 лв с тези от моя на компютър. На дневна светлина няма разлика, но при ниска осветеност и зуум, моя телефон отнася Айфона отвсякъде. Повтарям - говорим само за камерата, а не за операционните системи.

    Коментиран от #16

  • 6 цистит

    2 3 Отговор
    за да са повече от една камера
  • 7 Някой

    21 7 Отговор

    До коментар #4 от "Bubbles":

    Тоя път нищо не каза.....що тогава iphone дето са мега телефоните , копуват дисплеи от samsung. Самсунг си остават топ телефоните. Това ,че ти не можеш да си позволиш s9+ или А9 не значи ,че са боклуци ;)... айде със здраве

    Коментиран от #8, #17

  • 8 Bubbles

    5 11 Отговор

    До коментар #7 от "Някой":

    Моите уважения, но тук не става дума за това какво мога и какво не мога да си позволя, а за това че Самсунг правят дървени телефони КАТО ЦЯЛО, не някой конкретен модел или някоя конкретна серия а ВСИЧКИТЕ до един.
    Не е случайно че в правилниците на самолетите пише ИЗРИЧНО САМСУНГ като забранен багаж.
    Освен това са бавни а тези по сносните модели се съсипват мега бързо.

    Да си правят телевизори, това го могат, ама телефоните им...
    Телфон само Слънце!

    Коментиран от #11, #20

  • 9 Никои

    7 4 Отговор
    Ми ти с към телефон си
    Искам да ти кажа че Samsung е доста добра марка

    Коментиран от #10

  • 10 Bubbles

    4 6 Отговор

    До коментар #9 от "Никои":

    Не искам да споря, обаче познавам доста хора със самсунг и всичките до един пропищяха от телефоните си, май вече щото след известно време стават мега бавни.
    Дори телефона на баща ми е самсунг а той който е възрастен човек и много много не го пипа вече иска да го смени щото също е много бавен.
    И понеже питаш - Аз съм със Сони, от години, още от ученик сони, после сони ериксон и т.н. сега чакам инфинити Януари.

    Много хора ми казват че Сони не стрували от към телефони, но аз лично за около 18 години откакто съм все с тая марка проблем не съм видял. Ей на сега съм с Xperia Z3 compact вече трета година върви откакто съм го взел, мърдане няма, единствено понякога като се претовари което се случва много много рядко го рестартирам и пак си ок.

    Коментиран от #13

  • 11 Симо

    12 1 Отговор

    До коментар #8 от "Bubbles":

    Направо. Само дето ейпълите са 2 пъти по големи боклуци на 3на цена.

    Коментиран от #23

  • 12 Айдук ПД

    5 0 Отговор
    Божееееее , те сега се сетиха .
    Ние отдавна правиме затворите с двеста камери .
  • 13 САП

    8 1 Отговор

    До коментар #10 от "Bubbles":

    Да знам ги такива разбирачи дето викат телефона е бавен. Обикновено телефона и им задръстен от клипове и приложения. Андроид, като всяка операционна система има нужда от софтуер за поддръжка почистване, ама 90% от тия не знаят, че такъв софтуер съществува.

    Коментиран от #22

  • 14 Един

    4 1 Отговор
    Имах наскоро Асус не помня модела но беше флагман за 2017 камерата,дисплея и изработката къртеха но не можа да се наложи на пазара и може би маркетинга имаше основна роля за това...
  • 15 Уестинг

    5 1 Отговор

    До коментар #2 от "Бай Благой":

    :) Разсмя ме, но си прав. От години се учудвам, защо всеки следващ модел смартфон и автомобил е по-голям от предходния, от серията и не разбрах? Големият смартфон е неудобен. Ако ще е голям дисплея, то е по-добре 10""-в таблет, нетбуук или лаптоп. Няма по-удобен смартфон от 3.2 - 4""-вият дисплей. И без това не можеш да работиш студийна обработка като на лаптопа и настолното РС. Досега не срещнах модел, който да ме впечатли особенно. Добре би било тези качественни камери да се монтират и на малките телефони. Ако един 4"" смаргфон е водоустойчив, удароустойчив, прахоустойчкв с IР68, има камера с,, 13 и нагоре мегапиксела, с мощна батерия поне 4000 мАчаса, радио и проектор като Samsung Beam, той би бил чудесен помощник, със слот до 256 GB и нагоре. Не си струват 1500 лева за скъп телефон, като на снимката
  • 16 Гост

    2 0 Отговор

    До коментар #5 от "Lumia 950":

    Колега , случайно да знаеш кой произвежда камерата? Търся телефон с такава камера , че Лумията вече умира..

    Коментиран от #19

  • 17 Бай Тошо

    2 2 Отговор

    До коментар #7 от "Някой":

    Да ама айфон се усетиха и почнаха да взимат амоледи от LG защото са много по добри. По тънки с по високо ниво технология и не горят като самсунгските за 15 сек. а за над 1мин.
    Гледай JerryRigEverything
  • 18 Red star

    3 0 Отговор
    Искат хората камери, НА ви камери!
  • 19 Lumia 950

    1 1 Отговор

    До коментар #16 от "Гост":

    Доколкото знам, камерата на Лумия 950 е произведена специално за Майкрософт от Сони. Сензорът е BSI (със задно осветяване), с отделен чип технология PureView - събиране на светлина от съседните пиксели около основния. Затова снимките при ниска осветеност са уникални и много малко флагмани се доближават до това качество. По мое мнение, един от най-добрите Андроид камера фони е Sony XZ Premium. Но за мен е с размер на тухла и ми е неудобен. Когато моята Лумия умре, вероятно ще мина на Айфон, или ще изчакам HMD Global да направят PureView камера с новите телефони на Нокия.
  • 20 Ивайло

    4 3 Отговор

    До коментар #8 от "Bubbles":

    Бе ти луд ли си що говориш глупости че Самсунг правят дървени телефони ти си просто невежа и говориш тъпотии

    Коментиран от #24

  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 Bubbles

    1 0 Отговор

    До коментар #13 от "САП":

    Със сигурност го има и този момент, но някои от тези които познавам и ползват телефони от тази марка ги ползват бквално само за да говорят и чат пат картата на гугъл и да си следят спортни резултати с live score-а.
    За сравнение аз гледам постоянно видео в ютуб, пиша доста през приложения като ICQ и Hungouts и признавам си трядко чистя кеш или други ненужни информации, а проблеми не съм имал.
    Оше повече вече не веднъж съм чел че някои компании умишлено забавят предходните модели за да накарат потребителя да си купи нов телефон. Ся доколко е вярно това може само да гадаем.
  • 23 Bubbles

    6 0 Отговор

    До коментар #11 от "Симо":

    Е колкото трябва да си луд за да дадеш 2500лв.+ за телефон който буквално не предлага НИЩО?!
    Прибави че всичко за айфонЯ е платено и пре-скъпо включително кнжката с упътвания...
  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 Фоур Флаш

    5 0 Отговор
    Аз искам да има и четири светкавици! Поне 4!
  • 26 Джорко

    3 0 Отговор
    Камера до камера, обектив до обектива мила моя майно льо... щракай си на воля и се не бой
  • 27 Фьен

    6 0 Отговор
    А 4х4 кога ще пуснат....
  • 28 Точка

    6 1 Отговор
    HUAWEI e 100 пъти повече телефон от самсунг или развалена ябълка!
  • 29 Без значение

    0 4 Отговор

    До коментар #4 от "Bubbles":

    Но...не колкото iPhone😁
  • 30 qwerty

    2 0 Отговор
    И 10 камери да му сложат, няма да си сменя стария А7 за никое от новите недоразумения със сензор за отпечатъци на гърба!
  • 31 Росен

    2 1 Отговор

    До коментар #1 от "pazi boje":

    АБСОЛЮТНО! НЕ БРОЯ НА КАМЕРИТЕ Е РЕШИТЕЛЕН - ТА АЙФОН ТА САМСУНГ ТА П20ПРО - ПЪЛЕН СМЯХ, НЯКАК СИ НИКОЙ НЕ ЗАБЕЛЯЗВА ИСТИНСКИЯТ ШЕДЬОВЪР SONY XZ2 PREMIUM ДВЕ КАМЕРИ ЕДНА МОНОХРОМНА И СПЕЦИАЛЕН ПРОЦЕСОР ЗА НАСЛАГВАНЕ НА ИЗОБРАЖЕНИЕТО... РЕЗУЛТАТA ISO 52000!!!!! КВО ЗАНИМАВАТЕ ХОРАТА С ПРОСТОТИИТЕ НА КИТАЙЦИ КОРЕЙЦИ И ПРОЧИЕ, ЯПОНЕЦА БИЕ ВСИЧКО И ПО БЬРЗИНА И ПО КАМЕРА. ВЗЕМЕТЕ СЕ ОБРАЗОВАЙТЕ ВСИЧКИ.
  • 32 Росен

    2 1 Отговор
    АБСОЛЮТНО! НЕ БРОЯ НА КАМЕРИТЕ Е РЕШИТЕЛЕН - ТА АЙФОН ТА САМСУНГ ТА П20ПРО - ПЪЛЕН СМЯХ, НЯКАК СИ НИКОЙ НЕ ЗАБЕЛЯЗВА ИСТИНСКИЯТ ШЕДЬОВЪР SONY XZ2 PREMIUM ДВЕ КАМЕРИ ЕДНАТА МОНОХРОМНА И СПЕЦИАЛЕН ПРОЦЕСОР ЗА НАСЛАГВАНЕ НА ИЗОБРАЖЕНИЕТО... РЕЗУЛТАТA ISO 52000!!!!! КВО ЗАНИМАВАТЕ ХОРАТА С ПРОСТОТИИТЕ НА КИТАЙЦИ КОРЕЙЦИ И ПРОЧИЕ, ЯПОНЕЦА БИЕ ВСИЧКО И ПО БЬРЗИНА И ПО КАМЕРА. ВЗЕМЕТЕ СЕ ОБРАЗОВАЙТЕ ВСИЧКИ. А ЗА ЕКРАНА КОЙТО СКОРО НАПРАВИ 4К UHD и 900 ppl може да вземе поне думата. АРЕ ДЕРЗАЙТЕ С ВАШИТЕ БОКЛУЦИ.
  • 33 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 34 Terrvel Technologies

    1 0 Отговор
    Samsung Electronics са номер 1
  • 35 Tervel Technologies

    1 0 Отговор
    Samsung си знаят работата 📈