23 Януари, 2019 10:44 7 336 32

Как се създаваше Путинмобилът (ВИДЕО)

  • aurus-
  • senat

Руското Министерство на промишлеността и търговията публикува на страницата си във Facebook филмче, в което се разказва как са създадени седанът и лимузината Aurus Senat. Видеото показва процеса на разработка, моделиране и сглобяване в Централния научноизследователски автомобилен и автомоторен институт (НАМИ).

Aurus Senat има 4.4-литров V8 с мощност 598 к.с. и максимален въртящ момент 880 Нм, подпомаган от електромотор-генератор с 40 к.с. Ускорението до 100 км/ч става за 6 секунди, а максималната скорост е ограничена на 250 км/ч.

Серийното производство за "простосмъртни" клиенти трябва да започне в средата на 2020 г. Във фабриката на Ford Sollers в Елабуга, избрана от НАМИ за подизпълнител, ще се сглобяват до 8 000 автомобила годишно.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 huha

    27 25 Отговор
    Кремъл Пикчърс все още вярват, че телевизорът ще победи хладилника...
  • 2 гост

    25 19 Отговор
    Най-важното е срамежливо споменато накрая !!!! Публикувано във факти.бг: Във фабриката на Ford Sollers в Елабуга, избрана от НАМИ за подизпълнител, ще се сглобяват до 8 000 автомобила годишно !!!!!! Е що така , бе Жужи ??? В цяла Раша няма една руска фабрика , способна да сглоби "руския" автомобил от западни части ?? Хахахахх !!!

    Коментиран от #4, #13, #25

  • 3 гост

    21 18 Отговор
    Добре че са американците от Форд че да им сглобяват тоя таралясник че мужиците даже и това не могат сами ...

    Коментиран от #5

  • 4 Възмутен

    23 20 Отговор

    До коментар #2 от "гост":

    Колко сте смешни и жалки!!!! Ами вие защо ще купувате "американски" самолет...........ИЗРАБОТЕН В ИНДИЯ????? Ха-ха-ха........Нали това ви беше мечтата бе джендърчета...глобална икономика, разпределение на труда, движение на производство, стоки и работна ръка???? Сега какво, пак ще трябва всяка страна да си прави от иглата до космически кораб!!! Руснаците ПРАВЯТ ТОВА, КОЕТО МОГАТ НАЙ-ДОБРЕ, и няма нужда да си хабят времето вместо атомни станции да шият гащи..........за това има Китай!!! А ние, като гледам, ВЕЧЕ НИЩО НЕ МОЖЕМ.....всъщност не, можем САМО да се подиграваме и да злорадстваме! Жалко, че от една страна, която изпращаше космонавти станахме по-изостанала от африканските държави, което африканчетата ни показаха, защото ни подминават като пътна гара!

    Коментиран от #6, #11, #12, #16, #30

  • 5 El Comandante

    16 9 Отговор

    До коментар #3 от "гост":

    Е, нямаше ли едни путиновци да сглобят путиномобила и един Путин да се вози вътре?
    Ми пак мръсните хамери ще ни оправят бакиите! Ний чибурашките кола ни мой сглобим, а кой ще ни повярва, че имаме авиация и сме космическа сила?
  • 6 до Възмутен

    16 11 Отговор

    До коментар #4 от "Възмутен":

    И какво могат да правят най-добре руснаците бе мужик ?
    Ваксини и лекарства и медицинска техника ? Високи технологии и чипове за компютри ? Автомобили или битова електроника и техника ?
    Или силата им е в матрьошките , водката и оръжията за убиване - ама дори и там вече не са най-добри ? :)

    Коментиран от #15, #17

  • 7 Borislav Popov

    9 5 Отговор
    Как се създаваше Путинмобилът (Мултипликация) само за до 10 годишни момченца и момиченца.
  • 8 Бай хой

    1 10 Отговор
    Е ми у европа се проджектират аутомобиле у китай се сглобяват. Естествено че щом в Русия се проджектира производството ще се изнесе в развиваща се бедна страна. Все пак сащ не могат сейчас да финансират дори собствената си администрация. Такъв е момемта. Производството или по точно сглобяването се изнася в развиващи се страни с бедна работна ръка. ФАКТ.
  • 9 Alpha_Lone_Wolf

    16 3 Отговор
    Руските джендъри като видяха да пише, че Форд им сглобява великия ПУТИномобил и избягаха засрамени от статията.
  • 10 майстора

    4 4 Отговор
    Я да ми се разкарате от тука с тоя гроб....даже g11-ката е по-добра от това
  • 11 Alpha_Lone_Wolf

    9 5 Отговор

    До коментар #4 от "Възмутен":

    С мерак човек да ви псува и бие.
    Тук се говори за процес който се е случил, вече ви е направена колата, а до година и ти ще можеш да си купиш, ако ти стигнат рублите от коментари. Няма да купуваме самолети от никаква Индия ватник.

    Коментиран от #18

  • 12 до Възмутен

    10 4 Отговор

    До коментар #4 от "Възмутен":

    Каква Индия какви 5 рубли бе мужик ?!? Айде чети че пак ви промиха плитките русофилски мозъци за нула време ама толкова ви е акъла и винаги сте били утайката на обществото …

    https://fakti.bg/bulgaria/356710-eto-kade-shte-se-proizvejdat-f-16-za-balgaria
  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Гост

    7 3 Отговор
    Мосфилм представя....! Елате да ни видите и ние вече си мислим че можем да правим коли!
  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 гост

    7 1 Отговор

    До коментар #4 от "Възмутен":

    Такаа , ватник "ароматизиран" , да си дойдем на думата !! Първо дай да се уточним кои сте тия вие и кои сме ние ?? Ако вие сте "феновете" на Жужи , няма и няма да има по-смешни и по-жалки никога и никъде !!! Второ за твое най-голямо съжаление , Китай и гащи шие и атомни централи строи и в космоса вече е задминал "матушката" !! Така че и тая опорка отдавна издъхна като спаружени русофилски тестиси !! И не стига това , ами за някакви си 50-тина години без "безкрайните" ресурси на любимката ти изгради 12 ПЪТИ по-голяма икономика от същата и практически НЯМА НЕЩО , дето да не произвежда и то на световно ниво !! Включително автомобили и то не по-лоши от описвания в статията !!! И то в СОБСТВЕНИ заводи !! Та кво се обясняваше за "разделението" ??? Май разделението е на световни лидери и бананови републики , способни само да копат земята за петрол и газ и то отново с ЧУЖДИ технологии и машини !!!
  • 17 Весел

    3 10 Отговор

    До коментар #6 от "до Възмутен":

    Хи-хи-хи-хи...........ДНЕС руснаците могат да произвеждат ВСИЧКО!!! За това си имат и природни ресурси, и територия и учени, които са в основата на ЦЯЛАТА СВЕТОВНА НАУКА, И ПРОИЗВОДСТВЕНИ КАДРИ, И ЖЕЛАНИЕ И СМЕЛОСТ И ГОРДОСТ И СЪВЕСТ!!! А това че в главата ви набиват измишльотините, че руснаците нищо не могат.........това си е чисто ваш проблем! ИСТИНАТА, рано или късно така ще ви удари по глават, че ще видите целият Млечен Път!
  • 18 Весел

    1 8 Отговор

    До коментар #11 от "Alpha_Lone_Wolf":

    Вай, вай, вай..............е тогава, ако не е от Индия, ще е от Занзибар! Хи-хи-хи..........ЧЕТИ НОВИНИ, а не си чеши празната тиква!
  • 19 гост

    9 4 Отговор

    До коментар #15 от "Random":

    Имат на баба ти трътката !!!! Лада е с мажоритерен собственик Рено-Нисан и от следващата година няма да има НИЩО руско в нея !! За останалите дори няма да коментирам , щото никой извън Русия не ги е чувал и няма да ги чуе !!! За битовата техника по-добре си мълчи , че и в Африка вече произвеждат по-добра , а това , че някоя руска верига на поредния номенклатурчик е поръчала в Китай да и произведат техника със нейната марка е още по-голяма излагация !!! Със същия успех можеш да твърдиш , че НЕО или ДИВА е българска техника , хахахах !!! А пък за тоя "руски" процесор как можа да се изтървеш , направо ще докараш някой аневризъм на китайците от смях , ахаххахах !!!
  • 20 ДАААА

    4 1 Отговор
    НО ЧАРКОВЕТЕ СА ВНОС И ЩЕ ТРЯБВА СТОЙКА„ Г ” ДА ЗАЕМАТЕ НА САЩ И ЕС ЗА ДА ВИ РАЗРЕШАТ ВНОС !
  • 21 Рандоме рандомеее

    8 4 Отговор

    До коментар #15 от "Random":

    Неотдавна съобщихме за персоналния компютър „Елбрус-401 АРМ“, базиран на руския чипсет „Елбрус 4С“, който може да бъде закупен при цена около 3900 американски долара. Сега се появи информация за първия руски лаптоп, базиран на архитектурата „Елбрус“.



    Новият портативен компютър се базира на чипсета „Елбрус 4С“, който съдържа четири процесорни ядра с тактова честота 800 MHz. Чипът поддържа три канала DDR3-1600 оперативна памет и работи с 32 и 64-битови команди и операнди. Чипсетът се произвежда чрез 65-нанометров технологичен процес и разсейва около 45 W топлинна енергия.


    Резолюцията на дисплея е 1024х768 пиксела, а размерът на диагонала засега не е известен. С едно зареждане на акумулаторната батерия, преносимият компютър може да работи само един час. Новият лаптоп тежи доста – 10 килограма
  • 22 Русие

    4 1 Отговор
    Днес путинокаручката , онзи ден путинхвърщилото .... Пълни излагации . Ако бях русофил , щях да се срамувам !
  • 23 Тръмп

    5 0 Отговор
    Бе, не мразя руснаците, даже напротив, амаа, не трябваше ли тази кола да я пусне руски производител??!!
    Тез съвсем са изтрещели... Пък нас ни винят, че сме кръшнали на запад...
  • 24 MGewehr

    4 0 Отговор
    А путиноавтомобила "Aurus Senat" имали си име на руски и как се изписва на кирилица?!
  • 25 отчаян от живота в бьлгария

    1 0 Отговор

    До коментар #2 от "гост":

    абе то в бьлгария не праиме тоиоти ,а па твоя боко и цеко се возят и ленд круизер ,нали ., кво заначение има в това , я ми па кажи ние тука какви коли прави ме и за кого вьобще ,та си седнал да обсьждаш другите народи кои какво прави ,с нещо ти се похвали какво правиме тука , аз ще ти кажа , всякькви глупости които можеш да се сетиш но не и това което трядва да се прави ,за да има хляб за хората , тебе тук ако не ти изнася ,терминал 1 те чака кво дремеш още ,бягаи си тьрси мечтите на вьн .
  • 26 a двигателчето

    0 1 Отговор
    на порше...що така пиянките един двигател не могат да измислят...

    Коментиран от #31

  • 27 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 28 Димчи

    2 0 Отговор
    Добре си изглежда !
  • 29 Стьопа

    0 0 Отговор
    От Мосфилм само са забравили да покажат къде е монтиран самовар-а .. Шегата настрана, хубаво че не са заложили на собствената авто-инженерна мисъл, че щяха да се изложат с някой изостанал с 30тина години назад във времето таралясник ..
  • 30 Станислав Керинов

    2 1 Отговор

    До коментар #4 от "Възмутен":

    Страхотен коментар!
    Ние Българите все плюем!
    Съгласен съм с теб. Ок да не забравяме че вече не САЩ са собственици на ФОРД а Индийчетата.
    Така че коментарите че се преви руски автомобил в Американска фабрика са.... Смешни.
    И стига с глупостите бе пр...ти Българи... Да си припомним че точно тази западнала в моралният и културен смисъл страна САЩ си правят колесниците на БОИНГ в Руска фирма както и резервоарите и запалителна та система. Да не забравяме че САЩ последните 7 години ползват Руски и Японски двигатели за космическите изстрелвания в ОФИЦИАЛНО ИЗЯВЛЕНИЕ... СТИГА С ОМРАЗАТА КЪМ ТЕЗИ РУСНАЦИ....
    30 ГОДИНИ СЕ ХРАНИМ ОТ ТОВА КОЕТО ТЕ СА ПОСТРОИЛИ В БЪЛГАРИЯ.

    Коментиран от #32

  • 31 Спиро

    0 0 Отговор

    До коментар #26 от "a двигателчето":

    Сигурно са опитали със самолетен двигател, ракетен....
    От НАМИ не могат ли да измислят едно моторче? Цял институт за автомобили и двигатели са създали, а гледа вече даже китайците какво правят;))
    Руснаците имат даже Институт за изследване на мозъка на Ленин (??!!) не трябва да им се смеем май...
  • 32 Геро

    0 0 Отговор

    До коментар #30 от "Станислав Керинов":

    Завода на ВАЗ в Толиати е най-големия завод в света за производство на автомобили. Разбира се можеш да провериш. И цялото това нещо е направено, брато, за да произвеждат Фиат 124 40 години. При това ние в България трябваше да чакаме 20 години да ти дойде скапаната жигулка, която си капарирал. От друга страна беше невъзможно да си купиш западна кола. Да не говорим че пари нямаше благодарение на тях (руснаците) пак. Ние бяхме съветска окупационна зона след войната и тотално обрани. За народа ти говоря. Като що за извратен кютук може още да си мисли че тогава е било добре?? Харесвай си ги, но не ми ги пробутвай тези.