Last news in Fakti

8 Април, 2012 12:55 3 333 0

Слънчеви панели по тънки от косъм

  • слънчеви панели-
  • батерии

 

Човечеството постепенно преминава на т.нар. възобновяеми източници на енергия, като в това число влизат и слънчевите батирии. На този етап обаче технологията е прекалено скъпа и все още не е масова.
 
Развитието и обаче не стои на едно място. Прогресът при слънчевите батерии е осезаем и според специалистите много скоро ще дойде времето, когато те ще общодостъпни.
 
Известно е, че на този етап ефективността на слънчевите батерии зависи от техните габарити. Сега обаче екип от австрийски и японски учени представиха нова слънчева батерия с дебелина само 1.9 микрометра.
 
Ултратънките слънчеви панели са и гъвкави, което на практика позволява монтирането им на всякакви повърхности. Според учените те могат да бъдат "пришити" и към дрехите на човек и по този начин да зареждат неговия телефон или други подобни устройства.
 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА