Last news in Fakti

18 Февруари, 2020 11:37 1 937 9

Китай обвини САЩ в глобален шпионаж в Интернет

  • сащ-
  • китай-
  • шпионаж-
  • интернет-
  • високи технологии

Съперничеството между икономиките на САЩ и Китай постепенно превзема високотехнологичната сфера, традиционно активно използвана от специалните служби. Наскоро китайските власти, в лицето на представител от Министерството на външните работи, нарекоха САЩ най-големият интернет шпионин и основател на хакерската империя.

По-специално става дума за разследването на Washington Post за швейцарската компания Crypto AG, която беше контролирана от ЦРУ, NSA и германското разузнаване BND, бе основа за обвиненията. Според китайския служител САЩ са станали най-големи "играч", практикуващ проследяване на данни в киберпространството.

Шпионирането с машини за криптиране, продавани от Crypto AG, обхвана 120 страни и стана глобално, заяви представителят на китайското външно министерство. САЩ не останаха длъжни на китайците и от своя страна обвиняват високотехнологичните компании от Поднебесната държава в участие в кражбата на поверителна информация.

По-специално това се отнася до въвеждането на 5G технология от Huawei, с която, според един от американските сенатори, китайците могат да управляват американски компании.


Поставете оценка:
Оценка 4 от 5 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Документите по ТВ Европа

    4 5 Отговор
    Хааа в България не знаете кво става,боб да ядът САЩ,неще шпионират всички но не и тези които наистина трябва,абе европейски бирократи
  • 2 Кой68

    16 1 Отговор
    Здрастииииииииииий.Открихте че Земята е кръгла?
  • 3 Райчев

    0 8 Отговор
    Каманетата пак пищят на умряло.
  • 4 Това обяснява защо

    9 0 Отговор
    на всеки му се явяват индивидуални за интересите реклами на екрана. Американците са тези, които се стремят да превърнат човека в един ненаситен консуматор.
  • 5 ПЕНКО

    1 0 Отговор
    БИТКАТА НА ЛАКОМИТЕ СРЕЩУ ЛАКОМИТЕ , А НИЕ СМЕ СВЕТОВНА ЧОВЕШКА ОБЩНОСТ !!! ЕДНИТЕ ПРОИЗВЕЖДАТ БЛАГАТА , А ДРУГИТЕ ГИ ГРАБЯТ ОТ ТЯХ И СЕ САМОНАРИЧАТ ДЕМОКРАТИ ;БАНКЕРИ И ГОСПОДАРИ !!! ЗАЩО НЕ ИЗБИВАМЕ БЕЗОВЦИ И ГЕЙТОВЦИ И МАЙЕРОВЦИ И ДЖИН ХАЙЦИ И ХОДОРКОВЦИ !?!?!? ПЕЩИТЕ ТРЯБВА ДА СЕ ЗАПАЛЯТ !!!!!!!!!!!
  • 6 ели

    7 0 Отговор
    Тези престъпници повече от 35 години управляваха по голяма част от света - от 30 години почти целия свят.Няма нищо вечно така, че нека китайците да управляват ( прочитете китайската империя) ще видите съвсем многопо-различно е начин на мислене при тях. Не като кавбоите събрани от престъпници,убийци,авантюристи с една дума -сган събрана от Европа или европейска сган всичко руши,унищожава,държави - вечни войни и ненаказани от никого продължават и мислят " светът принадлижи на нас " и ние имаме право на всичко.
  • 7 ЦРУ

    2 1 Отговор
    Ко? Не!
  • 8 Един

    1 1 Отговор
    В америка сринаха кулите близнаци за да могат да следят всеки един индивид в щатите и повечето по целия свят!
  • 9 Цноу Дън

    1 0 Отговор
    моите сънародници тотално са се убъркали