Last news in Fakti

9 Юли, 2020 18:11 3 184 5

Китай налага контрол върху въздуха в автомобилите

  • чистота-
  • въздух

Китайски специалисти разработват норми, на които ще трябва да съответства въздухът в салоните на колите, продавани в страната. Въвеждането на новите правила ще доведе до поскъпване на вносните автомобили на най-големия пазар в света, съобщава Reuters.

Качеството на въздуха в интериора на колите ще се проверява след неколкочасов престой със затворени врати и прозорци, разкриват от една от китайските оргранизации за защита на околната среда. Ще се измерва съдържанието на формалдехид и бензол, както и равнището на електромагнитно излъчване, което става все по-интензивно в съвременните претъпкани с електроника автомобили.

Китай въведе норми за чистота на въздуха в превозните средства още през 2011 г., но досега те имаха само препоръчителен характер. Обличането им в законови рамки ще струва скъпо на производителите, които ще бъдат принудени да използват по-качествени компоненти и по-скъпи материали за интериорите на колите си.


Поставете оценка:
Оценка 4.5 от 8 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 карчи

    9 2 Отговор
    За кабриолети важи ли ;)

    Коментиран от #2

  • 2 И за кабриолети

    12 2 Отговор

    До коментар #1 от "карчи":

    важи. Майтапът настрана но Китай има гоУем проблем с дихателните заболявания благодарение на светкавичната индустриализация и натрупването на много хора, животни и други подобни в гоУемите градове.

    Коментиран от #3

  • 3 карчи

    6 0 Отговор

    До коментар #2 от "И за кабриолети":

    Така е, ами да спрат да влагат боклуци в интериорите на автомобилите ! Преди време инале проблем с една прословута звездна немска марка 190, сдялана в Китай с асфалтов дзиф влаган, като изолация в купето !?

    Коментиран от #5

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Този

    4 0 Отговор

    До коментар #3 от "карчи":

    Знаеш ли колко производителя в момента, в световен мащаб, влагат естествени материали в автомобилите си. Всичко е синтетика брато