Last news in Fakti

17 Юли, 2020 11:36 4 279 37

САЩ тествали успешно хиперзвукова ракета през март

  • ракета-
  • хиперзвуково оръжие-
  • сащ-
  • доналд тръмп

Министерството на отбраната на САЩ разкри подробности за ново хиперзвуково оръжие, наречено неотдавна от Доналд Тръмп "супер-дупер ракета", съобщава CNN. През май американският президент обяви, че секретната разработка развива 17 пъти по-висока скорост от тази на звука.

Представител на Пентагона потвърждава думите на Тръмп, като уточнява, че изнесените от него данни съответстват на резултатите от успешни изпитания на "хиперзвуков летящ апарат" над Тихия океан през март 2020 г. Повече детайли за ракетата обаче не се споменават.

Пентагонът започна разработка на хиперзвукова ракета в опит да навакса преднината на Русия и Китай в тази област. Според CNN обаче засега САЩ изостават "с години" от Москва и Пекин, а внедряването на новото оръжие изглежда възможно най-рано през 2023-та.

Доналд Тръмп обяви съществуването на подобен проект през май. По непотвърдени данни американската хиперзвукова ракета има обсег 1 600 и се отличава с изключителна маневреност при скорости в пъти над свръхзвуковата.


Поставете оценка:
Оценка 2.8 от 12 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Монгола

    37 29 Отговор
    Измислици, нищо не са тествали нямат технологията!!!

    Коментиран от #21

  • 2 Село

    30 17 Отговор
    Хакнете я у България да ни отървете от ГЕРБ няма друг изход .

    Коментиран от #4

  • 3 Гост

    34 24 Отговор
    Като кацането на Луната! Няма отърване от холивудски синдром.
  • 4 Гост

    22 15 Отговор

    До коментар #2 от "Село":

    По точно у шкафа с парите да видим колко е точна.
  • 5 Фридман

    29 21 Отговор
    17× 1250км.h ще се разпадне във въздуха от тягата. Отново краварска фантастика в стил,, Стар Трек"!
  • 6 Гост

    28 23 Отговор
    17М - такава температура и налягане в плътните слоеве на атмосферата, няма какво да ги понесе. И ако имат такава технология, защо досега им летяха с руски кораби техните астронавти до МКС?! Въпроси, въпроси ..... без отговори. Задавайте правилните въпроси и истинските отговори проличават зад тях.

    Коментиран от #11, #12

  • 7 Фридман

    15 15 Отговор
    17× лъжа = на добър сън за аметите защото се чувстват защитени!
  • 8 ТРЪМП

    17 18 Отговор
    задмина Ким Чен по фантастика
  • 9 Мнимавайте с

    10 9 Отговор
    целите, че имаме в Банкя едно "Златно съкровище", ще го затриете за едното нищо.
  • 10 Пръц

    7 8 Отговор
    Пръъъъъъцццц.....!
  • 11 Китаец от Сибир

    10 8 Отговор

    До коментар #6 от "Гост":

    Отговори има ,ама ти си невежа пoдлoгa и акълчето ти стига колкото да не се блъскаш в стените.
  • 12 Китаец от Сибир

    19 21 Отговор

    До коментар #6 от "Гост":

    САЩ колкото хора са извели в космоса ,руснаците и срещу тях да тичат не могат да ги стигнат..Русия от близо 30 години насам не е космическа държава и няма никакви космически възможности освен да ходи до МКС с технология от преди 40 години.Заседнали са в калта оскотелите и няма мърдане.

    Коментиран от #15

  • 13 Запознат

    18 26 Отговор
    САЩ имат оръжия, за които рашките не подозират.Не хиперзвукови ракети, хиперзвукови бойни самолети имат.Антигравитационни са, нямат нищо общо с реактивните двигатели.При един сериозен конфликт руснаците ще мислят, че ги нападат извънземни.Резултата ще е като войната на конкистадорите и маите.

    Коментиран от #19, #25

  • 14 незнайко

    12 10 Отговор
    Значи САЩ могат да правят и тестват а Русия няма право !!! НЕЩО ДА КОМЕНТИРАМЕ ПО ВЪПРОСА .

    Коментиран от #37

  • 15 незнайко

    17 10 Отговор

    До коментар #12 от "Китаец от Сибир":

    Сега прочетах коментара Ви и мога да допълня, че САЩ са заседнали в ДЪЛГОВЕ !!! Общата задлъжнялост на най-голямата световна икономика се оценява на 23.2 трлн. долара, което е с 1.23 трлн. долара повече в сравнение с година по-рано. ТОВА СИГУРНО МНОГО ВИ РАДВА !!!

    Коментиран от #17

  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 Китаец от Сибир

    14 16 Отговор

    До коментар #15 от "незнайко":

    И като имат дълг та какво ? Я ни обясни как им се отразяв тоя дълг бе клоун.Чул си недочул нещо и си тръгнал да се правиш на капацитет.Мълчи си по-добре.

    Коментиран от #20

  • 18 Haha

    4 12 Отговор
    САЩ изпреварват другите дъежави единствено в биотехнологиите.

    Коментиран от #23

  • 19 БАРС

    14 11 Отговор

    До коментар #13 от "Запознат":

    И като се себуди краката ти бяха открити.Я вземи се завий че ще настинеш.Те ако бяха много силни до сега да са я съжрали Русия.Руско -турската война победи Руското оръжие. През втората световна война рУСКОТО ОРЪЖИЕ .вОЙНАТА ВЪВ вИЕТНАМ рУСКОТО ОРЪЖИЕ.и ДАТЕ СВЕТНА ТОЙ И хИТЛЕР МИСЛЕШЕ ЧЕ ИМА НАЙМОЩНОТО ОРЪЖИЕ НО СЕ ОАКА.нЕ ЧИ И АМЕРИКАНЦИТЕ НЯМАТ ИМАТ РАЗБИРА СЕ НО рУСИЯ НЕ Е СА ПОДЦЕНЯВАНЕ ИМЕННО ТАМ СА ГУБИЛИ ТИЯ КОИТО СА ТРЪГВАЛИ ДА Я НАПАДАТ.и ЕДИН СЪВЕТ ПОСЛЕДНО ПРЕСТАНИ ДА ЧЕТЕШ ВЕСТНИК ОВЧА МИСЪЛ там няма нищо вярно
  • 20 Истината

    4 8 Отговор

    До коментар #17 от "Китаец от Сибир":

    Не му се сърди! Той е русофилистик!
  • 21 Жестоката истина

    15 16 Отговор

    До коментар #1 от "Монгола":

    Ти пък откъде знаеш, че не разполагат с технологията? САЩ създават атомната и водородната бомба а руснаците крадат технологията! Всичко, което използва съвременния човек е създадено в САЩ! Компютри, клетъчни телефони, Интернет, GPS и други. Всъщност по - вероятно е руснаците да не разполагат с такава технология!

    Коментиран от #31

  • 22 учуден

    12 11 Отговор
    Американците тепърва откриват топлата вода ! Руснаци и китайци отдавна имат в бойна готовност хиперзвукови ракети а тия сега експериментират

    Коментиран от #24

  • 23 вирусолог

    7 2 Отговор

    До коментар #18 от "Haha":

    особено във вирусите като ковид19
  • 24 истината

    10 8 Отговор

    До коментар #22 от "учуден":

    Работата е тсм,че русия се развива само при ракетите.Руснаците нямат финансите и технологичното развитие да догонят Китай военно ,камо ли пък САЩ и затова ръснаците са принудени да се развиват само в ракетната сфера.Евтино е и ефикасно.
  • 25 Pokoloko

    3 3 Отговор

    До коментар #13 от "Запознат":

    антигравитационно с fusion drive, телепортиране и много други 🤣
  • 26 Бай Манчо

    11 8 Отговор
    от тестване до въвеждане експлоатация и бойно дежурство има доста време - има , няма 5 - 7 години , а не се споменава каквои са били изпитанията - само да ускорят снаряда до хиперзввук или и да го управляват . По скоро ще е измама като ходенето им до луната .

    Коментиран от #28

  • 27 злобар

    4 2 Отговор
    На пара или на донецки въглища?
  • 28 истината

    4 7 Отговор

    До коментар #26 от "Бай Манчо":

    И ти се похвали ,че мозъчето ти стига само колкото да не се блъскаш в стените...Това да не ти е мосфилм ,че всичко да е измама ?
  • 29 Свръхпечалбите унищожават Америка

    14 8 Отговор
    US-частната военна индустрия създава, сама изпитва, съобщява "истинските резултати" ("17маха скорост", която лаици-политици няма как да измерят и осмислят) на президента и конгреса+сената и си осигурява едни бюджетни стотици милиарди за пропагандни медийни акции и за поддържане на имиджа на "технологична свръхсила"! Затова руски държавни разработчици и производители правят 10 пъти по-евтини и 10 пъти по ефикасни оръжия като си начисляват минимална печалба, докато американскте частни производители гонят свръх-печалби от порядъка на 1000%! Така Америка е с най-големия държавен дълг и ако не бъде загробена от руските и китайски ракети, ще се срина финансово! Особено ако китайците решат да си продадат на загуба американските държавни ценни книжа - Америка рухва финансово за часове, без да нужни ракети или вируси!

    Коментиран от #30, #35

  • 30 Китаец от Сибир

    6 12 Отговор

    До коментар #29 от "Свръхпечалбите унищожават Америка":

    Ти какви глупости си изплюл ,даже не знам дали осъзнаваш
  • 31 Голем смях

    8 7 Отговор

    До коментар #21 от "Жестоката истина":

    Русия е страна от третия свят и в сравнение с хегемона на света от САЩ са първобитна държава.Имат само мултики и то лошо направени.

    Коментиран от #32

  • 32 Иван4о И

    4 1 Отговор

    До коментар #31 от "Голем смях":

    Не съм русофоб или русофил, не одобрявам САЩ и Русия да си мерят/хвалят ракетите.Всеки от тях има огромно количество атомни бомби, че ако реши да се самоубие с тях (взриви над своя територия) ще предизвика заразяване и ядрена зима, което ще погуби човечеството. Без да ползува хиперзвук.

    Коментиран от #34

  • 33 СуперТрупер

    2 4 Отговор
    СУПЕР ДУПЕР ?! Да не е СУПЕР ДУПЕ, че като гледам как вървят нещата там, ми се струва, че ще им трябват легени, сапун и топла вода!Така де, на тъмнокож да му измиеш краката и то със студена вода е НЕ ПОЛИТ КОРЕКТНО!
  • 34 Голем смях

    7 6 Отговор

    До коментар #32 от "Иван4о И":

    И Пакистан и Индия и Китай и Израел и Франция и Англия и ...които други не знаем.Ако са нужни 100 ,защо са ти 1000 бомби. Индия е 10 пъти колкото Русия ,по-голяма икономика и ядрена сила.С какво Русия е по-опасна.Да не говорим за Китай .От всички ядрени държави Русия е най-слабата икономика и с най-нисък стандарт на живот.Пълни въздухари.
  • 35 До Свръхпечалбите

    2 2 Отговор

    До коментар #29 от "Свръхпечалбите унищожават Америка":

    ...Ocoбeнo aкo китaйцитe рeшaт дa cи прoдaдaт нa зaгубa aмeрикaнcкитe държaвни цeнни книжa - Aмeрикa рухвa финaнcoвo зa чacoвe, бeз дa нужни рaкeти или вируcи! ... Личи си че нищо не разбираш от тези работи. Ако китайцете изведнъж предложат много щатски ценни книжа на международният пазар ... ще беде огромна загуба за ... Китай и нищо повече. Руснаците веднъж го направиха и загубиха милиони, ама за тях парите са шума. Който продава, трябва тохо и по малко да продава, ако иска да си вземе парите с малка загуба. ДЦК продаваш ли преди срока ... изгорел си !
  • 36 не не немога

    1 0 Отговор
    Внедряването на оръжието в САЩ щяло да бъде най-рано през 2023г . А бе аланкоолу ,досега не съм чул някой да е внедрил хиперзвуково оръжие и то да е в бойна готовност. Рушняците които се пънят още не могат дори един самолет 5то поколение да произведат , а имат някакви 2-3 прототипа , а и как ще бъдат самолетите им 5то поколение , това ще бъдат кат албански подводници ,които ту са под вода ,ту си взимат въздух . Пълен джумбуш.
  • 37 пий си аповете

    0 0 Отговор

    До коментар #14 от "незнайко":

    че кой ги е спрял те си тестват правят къв ти е проблема