21 Октомври, 2020 14:18 2 688 2

Bugatti обяви премиерата на мистериозна новост

  • bugatti-
  • нов модел-
  • хиперкар

Bugatti обяви премиерата на мистериозна новост - 1

Bugatti обяви предстоящия дебют на мистериозен автомобил, който може да се окаже хиперкар с мощност от 1 600 конски сили. За целта Bugatti публикува първото тийзър изображение на мистериозната иновация.

Изданието Motor1 предполага, че говорим за нов хиперкар за състезания на писта. Възможно е автомобилът да бъде произведен в едно копие или в много ограничен тираж. Точната дата на премиерата на колата не е посочена.

Посланието на компанията само показва, че световният дебют на новия модел ще се състои „много скоро“. Засега в тийзър изображението могат да се видят само Х-образните светлини на бъдещия автомобил.

Изданието TheSupercarBlog вярва, че хипер автомобилът Bugatti ще получи 8.0-литров бензинов двигател с четири турбини. Мощността на агрегата ще бъде 1600 конски сили. Такова устройство е инсталирано на модела Chiron Super Sport 300+.

С този двигател колата ускорява до 100 км/ч за 2.5 секунди. Максималната скорост е 440 км в час. По отношение на дизайна, новият модел може би ще прилича на Bugatti Vision Le Mans.

Също така, екстериорът на автомобила трябва да получи характеристиките на Chiron Pur Sport, който е оборудван със същия 8.0-литров W16 двигател с мощност 1 500 конски сили като обикновения Chiron, но се различава от него по аеродинамичния корпус за шофиране по писта.

Припомняме, че в началото на септември специална модификация на Bugatti Chiron, "близка до серийната", успя да ускори по известната немска писта "Era-Lessin" до 490,484 км/ч. Хиперколата беше управлявана от състезателя Анди Уолъс.


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 3 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Алфа Чакал

    4 1 Отговор
    За какво го правят това.
  • 2 Ерих Фон Клинкерхофен

    2 2 Отговор
    Защото могат! Друга причина няма.