1 Март, 2021 17:20 4 913 37

Този път автопилотът на Tesla предотврати катастрофа на магистрала (ВИДЕО)

  • tesla-
  • autopilot-
  • model 3-
  • bmw-
  • видео

BMW X5 се опита да избута електрическия автомобил

Този път автопилотът на Tesla предотврати катастрофа на магистрала (ВИДЕО) - 1
Снимка: Twitter

През изминалата седмица ви разказахме за шофьор, който обвини автопилота на Tesla за това, че колата му се вряза в друг автомобил пред него, а тази седмица ще ви разкажем напълно противоположна история. Тя се случва в Америка и бе споделена от потребител на социалната мрежа Twitter.

Действието се развива на магистрала в Америка, а главни действащи лица са Tesla Model 3 и BMW X5 E70. Видеозаписът е от камерите на Tesla-та и показва как автомобила за малко не бива избутан от SUV-то при неправилно изпреварване.

Както може да видите и във видеото, Tesla-та успява да се свие в ляво след като BMW-то се опита да я избута и не се забива в бетоновите блокове. Според водача на електрическия автомобил, той е бил с включен автопилот, който сам е реагирал и е предотвратил опасен инцидент.


Поставете оценка:
Оценка 4.3 от 4 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ooоо

    59 6 Отговор
    ами бьемвьеее, може и шофьора да е българин, тук е харектерно, че повечето водачи на тази марка са комплексари

    Коментиран от #9

  • 2 асд

    40 5 Отговор
    поредния комплексар с бмв
  • 3 Шпек

    5 12 Отговор
    Ако беше “Джихат мобил” ,теслата да станалА на ламарини .

    Коментиран от #26

  • 4 Браво

    16 2 Отговор
    Аплодисменти.
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 омъскаряване

    17 28 Отговор
    И какво толкова се е случило !? Компа на теслата се шашна от близко минаващ автомобил! Удар нямаше да има, дори и "близване", просто на компа е заложена прекалено голяма дистанция заради забавените му реакции, вижте пак видеото. На практика това дори е опасно, ако от другата му страна се окаже, че залипсва място!

    Коментиран от #17

  • 7 Код

    12 5 Отговор
    Всеки ден такива клипчета... Това са поне стотици спасени животи на година.
  • 8 Turbo

    22 19 Отговор
    Теслата се движи с ниска скорост в крайна лява лента."Интелигентният" автопилот трябва да престрои Теслата в дясната лента,защото пречи на ВМW да изпревари.Автопилота изобщо не реагира.Интересно какво ще измислят тесларите в защита на некадърния автопилот?

    Коментиран от #10, #15

  • 9 Май

    4 9 Отговор

    До коментар #1 от "ooоо":

    Ти си собственик. Такова плюене по марка си е чиста комплекса шина.
  • 10 qwerty

    8 9 Отговор

    До коментар #8 от "Turbo":

    по американските магистрали (това даже е някакво т.нар околовръстно) това правило не важи, единствено има лимит на минимална и максимална скорост

    Коментиран от #16

  • 11 Нико

    10 4 Отговор
    Къде си бе, ес класе? Плювни нещо за Теслата
  • 12 Невър тесла невър айфон

    7 11 Отговор
    Браво на тесла направила нещо велико за разликата от другите пъти когато саюа са забива в други превозни средства. Лол! В клипа се вижда че теслата е в най лява лента бмвто бърза и можеби теслата не дава път! Бмвто го изпреварва а компютътра са шашка ми ако е някакъв нов водач и навое волана в паника че теслата така реагира??? Бмвто си беше в платното след преминаването защо ресла така реагира? Поредната пародия че тесла е мн надеждна. Когато умре човек заради "автопилота" проверкаъа отнема месеци години а за нешо подобно на същия ден са споделя да замажим очите на глупаците. Вярвайте на каквото юожете но ако на вас колата ви направи такава маневра с можеби 120км вие кайво бихте направили в рефлекс?
  • 13 Дизела

    11 14 Отговор
    Некадърният автопилот не забелязва изобщо бавареца.Всеки нормален водач ще даде път на колегата си.Който пречи на останалите заслужава да бъде засечен.

    Коментиран от #14

  • 14 Поредната мутра?

    13 7 Отговор

    До коментар #13 от "Дизела":

    Ти така ли натискаш с баничарката тези в лявата лента в града, които карат с максималната позволена скорост? Святкаш, свириш и избутваш, защото се смяташ за нещо повече от останалите?

    Коментиран от #36

  • 15 Ами ако е за наляво

    4 10 Отговор

    До коментар #8 от "Turbo":

    В коя лента да се движи? В дясната и да засече всички точно на кръстовището?

    Коментиран от #22

  • 16 Случаен

    8 3 Отговор

    До коментар #10 от "qwerty":

    Напротив, там даже ако трафикът се движи по-бързо от ограничението, теб може да глобят ако се бавиш и спазваш ограничението.
  • 17 От другата му страна

    6 6 Отговор

    До коментар #6 от "омъскаряване":

    Всъщност нямаше място. Ако не забелязваш, има бетонна ограда. Автопилота направи ловка маневра, която хем избегна сблъсъкът с BMW-то, хем не се блъсна в бетонната стена.

    Ако шофираше човек, имаше опасност да завие инстинктивно прекалено рязко наляво и да се блъсне в бетона. Гледай след 30-та секунда. Буквално запали задните гуми, за да не се блъсне в бетона и да се върне в платното. Обърни внимание на пушека. Вероятно приложи спирачно усилие само на задно ляво колело, за да придвижи автомобила в правилната траектория. Това човек не може да го направи дори да иска.
  • 18 Ти да видиш!

    9 9 Отговор
    Значи, ако целият трафик се движи с 200 километра в час при ограничение 120, никой не е в нарушение и всичко е законно, така ли? Ти наистина пренаписа законите?
  • 19 Тираджия

    12 5 Отговор
    Тоя като кара бавно какъв го държи в най лявата лента? Той създава опастност като кара другите да го заобикалят!

    Коментиран от #20

  • 20 Алекс

    5 6 Отговор

    До коментар #19 от "Тираджия":

    Ти с тира така ли изпреварваш? Ти изгледа ли изобщо видеото, да беше видял, че Тесла-та изпреварва белия пикат вдясно, интересно ми е как прецени, че се движи бавно. А твоя колега къде кара с тира в средна лента?! На половината тук трябва да ви вземат книжките, няма такъв закон, който да ти дава право да караш постоянно в крайна лява лента, защото си по-бърз. За справка - Чл.16 от ЗДП.
    На тоя тарикат с BMW-то ясно му се вижда номера на записа, сега да си го отнася.

    Коментиран от #21

  • 21 Тираджия

    7 1 Отговор

    До коментар #20 от "Алекс":

    Когато предприемаш маневра, смяна на лента ,изпреварване , навлизане в магистрала и др ,, НЕ ТРЯБВА ДА ПРИНУЖДАВАШ ДРУГИТЕ ВОДАЧИ ДА ИЗМЕНЯТ СКОРОСТА ИЛИ ПОСОКАТА НА ДВИЖЕНИЕ " .......

    Коментиран от #23, #34

  • 22 Turbo

    8 0 Отговор

    До коментар #15 от "Ами ако е за наляво":

    Къде да върви наляво,ти табелите гледаш ли ги?Тесла подминава две табели с посоки на движение направо и надясно.Няма табела за възможност да завиеш наляво.Напред по пътя също не се вижда възможност да завиеш наляво,има и платно с насрещно движение.Теслата след изпреварване на пикапа трябва да се прибере в дясната лента.Така би постъпил човек.Тъпата автономна система държи Теслата в лявата лента,изкуствения интелект не знае правилника на движение.

    Коментиран от #24

  • 23 Е така де!

    2 2 Отговор

    До коментар #21 от "Тираджия":

    ,, НЕ ТРЯБВА ДА ПРИНУЖДАВАШ ДРУГИТЕ ВОДАЧИ ДА ИЗМЕНЯТ СКОРОСТА ИЛИ ПОСОКАТА НА ДВИЖЕНИЕ "

    Хайде сега да видим кой кого принуди да промени скоростта и посоката на движение на другия? Tesla ли принуди BMW то или BMW то принуди Тесла?

    Кой изпревари отдясно?
  • 24 Или може би го знае по-добре от човек?

    3 4 Отговор

    До коментар #22 от "Turbo":

    Мислиш ли че Тесла не може да изпревари пикапа много по-бързо? Сигурно не и стига мощност или ускорение? А не смяташ ли че автопилота спазва максималната позволена скорост за дадения участък, което предполага че няма на кого да пречи, ако всички я спазват?

    Дали шофьора на BMW-то обаче знае правилника и дали го спазва?

    Коментиран от #25

  • 25 БатП

    3 0 Отговор

    До коментар #24 от "Или може би го знае по-добре от човек?":

    Не съм видял закон, който да казва, че когато се движиш с максималната позволена скорост, може да седиш плътно в лявата лента и да не даваш път. Няма и да видя такъв. Не е работа на тия много спазващите да налагат спазването на ограниченията за скорост на останалите, има си органи на реда за това. Като идва някой му даваш път, защото после като стане такава ситуация да няма "ама той, ама аз". Нерваци винаги ще има.

    Коментиран от #27

  • 26 S Class

    2 0 Отговор

    До коментар #3 от "Шпек":

    не трябва терористите да разбират, че тесла гори като се блъсне

    Коментиран от #28

  • 27 Е така де!

    1 5 Отговор

    До коментар #25 от "БатП":

    Да не мислиш че случайно засече клипа, когато номера на BMW то се виждаше най-добре. Спрян е за да се сезират органите на реда да вземат мерки. Този ще си отнесе глобата, а теслата няма за какво да я глобят.
  • 28 Ти да видиш!

    3 7 Отговор

    До коментар #26 от "S Class":

    Това как Tesla гори при сблъсък го обясни на шофьора на синия автомобил, който е починал на място след челния сблъсък с тесла. Както виждаш шофьора на Теслата, след катастрофата просто си излезе като пич автомобила и огледа щетите без никакви наранявания. Съветвам те да обмислиш внимателно, ако не дай Боже ти се случи такъв сблъсък, на кой шофьор на мястото би искал да бъдеш? На горящата Tesla или на безопасния автомобил с ДВГ?

    Коментиран от #29

  • 29 Клипа

    2 3 Отговор

    До коментар #28 от "Ти да видиш!":

    Гледай внимателно и мисли!

  • 30 Гост

    7 0 Отговор
    Хахахахахах по-нагласено от това клипче не можаха ли да направят? Аз всяка седмица ми се налага да избягвам подобни засичания и не съм автопилот, но на некадърните без книжка жичкажий това им се вижда като някакви супер умения и способности хахахахаха

    Коментиран от #31

  • 31 Абе Супермен

    1 6 Отговор

    До коментар #30 от "Гост":

    Можеш ли като в случая да удариш спирачки само на задно ляво колело, за да оставиш предните управляеми и да завъртиш автомобила около него чрез центробежната му сила, както направи автопилота на Тесла? Хайде стига си приписва суперсили! Факт е че пилотът се справи с човешка агресивност, като взе най-правилното решение за да избегне и удара отдясно, а и удара отляво, като стабилизира автомобила по най-подходящия начин.

    Всеки откровен човек би казал, че напредъкът на автопилота заслужава адмирации. Ти може да си много добър шофьор, но повечето хора нямат здрави нерви и биха се забили в бетона.

    Този с bmw то надали не е гледал в огледалото какво ще се случи и вероятно нямаше да блъсне теслата дори да не се беше отклонила. Един джип се опита да ме избута така, но в дясно докато ме изпреварваше, само, че аз вместо да избягам надясно тръгнах и аз към него, да видиш колко бързо избяга наляво. Мен ми е през оная работа, колата ми тогава струваше 5-6 бона, ама неговата струваше над 100.

    Коментиран от #32, #33, #37

  • 32 Turbo

    7 1 Отговор

    До коментар #31 от "Абе Супермен":

    Ако Теслата спира само с задно ляво колело щеше да се завърти и забие в бетонната ограда.Виж клипа между 30 и 31 секунда.Бавареца се показва плътно вляво за да го види водача на Теслата в лявото огледало.Некадърният автопилот изобщо не реагира.Всеки нормален водач ще даде път.Тъпият автопилот не.Да си поверя живота на това некадърно нещо?Забрави!
  • 33 ggg

    3 0 Отговор

    До коментар #31 от "Абе Супермен":

    Просто се вдигна прахоляк, насъбрал се отстрани на пътя ...
  • 34 Алекс

    2 3 Отговор

    До коментар #21 от "Тираджия":

    Точно де, сам стигна до извода, че тоя с БМВ-то е в тежко нарушение. Изпреварване от дясно и създаване на предпоставка за ПТП.
    Спорите, само защото новината е за Тесла. Няма нищо нормално и логично в маневрата на тоя селтак.
  • 35 kjl

    0 0 Отговор
    В най-скоро време, когато шофьор на тесла е гладен, то теслата ще му изпържи яйца!!! Стига сказки за тази шетня, бе хора. Спрете се.
  • 36 Дизела

    5 0 Отговор

    До коментар #14 от "Поредната мутра?":

    Мутрата е некадърния автопилот на Теслата!Пак леко се е оттървал тесларя.Водача на бавареца е трябвало да му начупи канчето задето не дава път.
  • 37 Този коментар е премахнат от модератор.