Last news in Fakti

22 Март, 2021 13:47 5 962 8

Honda показа нов модел косачка-робот (ВИДЕО)

  • honda-
  • косачка-
  • робот

Косачката може да обходи до 4 декара с едно зареждане

Honda показа нов модел косачка-робот (ВИДЕО) - 1
Снимки: YouTube

В последната година "умните" прахосмукачки стават все по-популярни и достъпни за хората, а ето че от Honda предлагат подобно решение при косачките с представянето на нов модел косачка-робот. Grass Miimo е подобрена версия на модела от 2017 година с цена от 2500 долара.

Honda показа нов модел косачка-робот (ВИДЕО)

С едно зареждане могат да се обхванат площи с големина до 4 декара (4000кв.м.), а височината на тревата не трябва да надвишава повече от 10см. Теренът също не трябва да е много разнообразен, като се допускат наклони с ъгъл до 25 градуса, но при повече Honda-та ще се затрудни.

Honda показа нов модел косачка-робот (ВИДЕО)

Зареждането е чрез специална станция, която може да се монтира външно, а когато батерията на косачката достигне ниско ниво, тя автоматично се придвижва към нея и се зарежда, след което продължава с работата си. Могат да бъдат задавани различни таймери за работа, а от Honda обещават ниски нива на шум за работа и през късните часове на денонощието.


Поставете оценка:
Оценка 4 от 4 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Гошето

    24 2 Отговор
    Ще чакам Дачия да пуснат тяхната и купувам...
  • 2 Колю ФичеФ

    5 4 Отговор
    И аз имам такава...е, моЙта не е робот и не е толкоз умна, ма е по-мощна и по-хубу коси - 2011г. , 100 к.с....супер ми е, ви казвам...
  • 3 Батерийки ААА

    12 0 Отговор
    Ето докъде стигнаха батериите. Моята косачка е Gardena, ако не се лъжа 1100 вата и и дават да коси до 400 квадрата. Тази на батерии коси 10 пъти повече - 4000 квадрата. Гледам и повечето вулканизатори преминаха на гайковерти на батерии за развиване на гумите, вместо такива на въздух. Казват, че батерията изкарвала по цял ден без презареждане.
  • 4 Елвис

    15 0 Отговор
    Джон Конър за жалост е филмов герой, а и Арнолд няма да ни спаси от Скайнет. Днес косачка, утре комбайн, вдругиден картечници, танкове и огнехвъргачки с изкуствен интелект. С човека в сегашния му вид май ще се случи същото, заличили безброй цивилизации преди нашата, ако не се сложи край на този технологичен "прогрес", алчността, корупцията и жаждата за власт на психопатите и мизантропите зад завесата.

    Коментиран от #6

  • 5 Диверсант

    4 3 Отговор
    Познат преди година направи инсталация за такъв робот. 4-5 000 € му струвало всичко, НО.......... има в градината си костенурка. Тая мисли косачката за костенурка и се катери по нея, тика я навсякъде все едно че прави секс. Обърква и програмата и се отказаха да я ползват. Но като отидеш в сервизни работилници доста има по рафтовете за ремонт, а немогат да косят и близко до бордове, така че в един момент пак трябва човешка ръка.
  • 6 Историк

    1 1 Отговор

    До коментар #4 от "Елвис":

    Спокойно някой трябва да плаща. Иначе роботи е добре ,създали са комунизма ,всеки работи това което иска. И си създаден да косиш, нали? Неможе да пие ,пуши , мързелува само може да коси. А ние можем всичко, незнам кое е по добре.
  • 7 Mirko

    4 3 Отговор
    Нов модел Сивик?
  • 8 спортиста

    4 0 Отговор
    За тези косачки трябват идеални условия и много равна повърхност на ливадата, която ще косят. Кофтито е, че не събират окосената трева и после допълнително трябва да я събирате. Иначе са много добри. Комшията има такава подобна, но не е Хонда, а някаква друга марка. Волф мисля, че беше. Градината му е винаги идеално окосена. Аз моята я кося веднъж на една 2 седмици с ръчна косачка, която събира тревата в контейнерче, която я изхвърлям. Вярно, че трябва да го върша на ръка, но не ми пречи на 1-2 седмици да отделя 1 час да окося половин декър.