Last news in Fakti

15 Април, 2021 14:29 2 630 2

Производител на дронове също ще се пробва при автомобилите

  • dpi-
  • huwaei-
  • xiaomi-
  • apple

DJI ще използва налични технологии за бъдеща електрическа автономна кола

Производител на дронове също ще се пробва при автомобилите - 1
Снимка: DJI

Все повече технологични компании изявяват желание да се пробват при автомобилите и производството на такива, което не е особена изненада след като колите бавно се превръщат в компютри на колела. Huawei ще представят своя първи автомобил на 17 април, а по-късно тази година очакваме и отговор от Xiaomi които също ще се пробват в автомобилната индустрия.

Изглежда, че една от най-известните компании при дроновете, DJI, също има желание за производство на автомобили. Подобно на Apple, компанията планира да използва наличните технологии с които разполага, като най-вероятно ще използва платформа от някои от големите автомобилни марки.

Най-вероятно усилията на компанията ще бъдат насочени към производство на електрически автономен автомобил. DJI използва доста нови технологии включително сензори и така наречените лидари, които намират своето приложение именно при автомобилите, които се управляват сами.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 3 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Тойчо

    6 1 Отговор
    Браво на китайската индустрия. Така се прави. Утре и електрически самолети ще предложат .
    Като почнеш от електрически дърворезачки и стигнеш до електрически кораби.

    А Ганьо понеже е хитрец , като му заминете батерията на лаптопа е готов да го направи на нафта ако може , само и само напред купи нова батерия.
  • 2 What

    1 0 Отговор
    Аз имам такъв дрон от тая марка за 1000 лв. Нито една забележка немам, и много дълго време се кара с едно зареждане, ако направят и колата така.