Last news in Fakti

14 Май, 2021 14:04 3 438 3

Hyundai инвестира 7.4 милиарда долара в ел.коли през следващите 4 години

  • hyundai-
  • ioniq

Сумата ще помогне за развитието на марката в САЩ

Hyundai инвестира 7.4 милиарда долара в ел.коли през следващите 4 години - 1

Hyundai Motor Group обяви по-рано днес, че ще инвестира 7.4 милиарда долара в САЩ през следващите четири години. По-голямата част от сумата ще бъде използвана за развитието на електрическите модели, както на Hyundai, така и на Kia.

Това включва представянето на няколко нови модела от различни брандове, като освен Hyundai и Kia, там ще се включат още и от Ioniq. От корейската компания споделят, че с тази инвестиция и представянето на новите модели искат да бъдат една от водещите компании в тази сфера в Америка.

Hyundai инвестира 7.4 милиарда долара в ел.коли през следващите 4 години

Все пак част от парите ще бъдат вложени и в развиването на други екологични алтернативи за транспорт, като това включва модели на водород, както и разработка на синтетични горива.


Поставете оценка:
Оценка 4.9 от 10 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Лопатата

    3 5 Отговор
    Toва включва ли някакво просто разяснение за това как се добиват суровините за производството на ел. батерии, защото 95% от тях са минно изкопаеми. Също така, да разкажат какво ще стане, когато батериите станат негодни. Какво ще се прави с тях. И този процес на добиването, преработката/извличането, изработката и рециклирането, както ТОЧНО влияе на околната среда.
    Хубаво, готовия продукт е ясно, че УЖ е по-чист. Ръгаш в контакта и караш после. Но тока, който се добива от къде идва? И пак да напомня за батериите!
    Благодаря на CEO-то на Хюндай, че ще види поста ми и ще ми отговори. ;)

    Коментиран от #2

  • 2 ЛетящиКоли

    3 1 Отговор

    До коментар #1 от "Лопатата":

    за жалост батериите са межидинния етап, колкото и да се усвърършенстват уж. Но така или иначе като направиш ел. кола и я тестваш 5-10 години, все по-лесно ще може да заменяш източника на енергия - било то батерия, кондензатор, водород и т.н. Така че това е сега за разглезани богаташчета, които се радват на "най-новото на пазара" ... а реално те са инвеститори с толкова много пари, които плащат за да се развива компанията и автомобилостроенето.
  • 3 сектант

    2 1 Отговор
    ето кой печели от кризата с чипове