28 Юли, 2021 16:45 1 964 2

Apple Maps ще предупреждава за наводнения

  • apple-
  • apple maps

Вградена в приложението функция ще избягва пътища и райони с наводнение

Apple Maps ще предупреждава за наводнения - 1
Снимка: Reddit

В последните седмици наблюдаваме тежи наводнения в целия свят, които водят до стотици жертви, ранени и материални щети. От Apple ще се опитат да помогнат на хората, чрез нова функция, която да помогне избягването на райони с наводнения.

Според ChrisSDreiling, компанията от Купертино е разработила нова функция в Apple Maps, която да ви информира ако пътят, който сте избрали преминава през наводнен регион. Разбира се, приложението предлага и алтернативен маршрут, за да избегнете опасния район.

Новата функция трябва да се появи официално с обновената операциона система iOS 15, чието представяне най-вероятно ще съвпадне с това на iPhone 13, а за бета версии на iOS 15 и разработчици вече е достъпна.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Стив

    4 1 Отговор
    Apple Maps e доста по-качествена услуга от Гугъл Мапс - и като потребителкси интерфейс, и като точност на данните. При дълги пътувания Гугъл дава големи отклонения във времето на пристигане.

    Коментиран от #2

  • 2 Голям Слон

    6 1 Отговор

    До коментар #1 от "Стив":

    За едно и също място картата на Гугъл първо дава много по-малък километраж. Когато му дадеш да те навигира, тогава дава приблизително точно расзстояние. Картите на Епъл действително са по-добри.