Last news in Fakti

17 Август, 2021 19:35 3 099 9

Google представи достъпния Pixel 5a

  • google-
  • pixel-
  • pixel 5a

Смартфонът залага на голяма батерия и подобрена камера

Преди няколко седмици от Google показаха снимки и разкриха част от характеристиките на новите си флагмани от серията Pixel, а сега технологичната компания представи и бюджетен смартфон с името Pixel 5a.

Смартфонът залага на дисплей с диагонал от 6.34 инча с OLED панел и FHD+ резолюция, а максималната честота на опресняване остава 60Hz, подобно на стария модел. За сметка на това пък има подобрение в батерията, която е с капацитет от 4680мАч, а IP67 защита осигурява предпазване от вода с дълбочина до 1 метър в рамките на половин час.

Подобрение има и при камерите в задната част, където откриваме нов широкоъгълен сензор с по-голямо зрително поле, макар основния сензор да остава с резолюция от 12.2MP. Цялата конфигурация разчита на процесор Snapdragon 765G, както и 6GB RAM и 128GB памет за съхранение.

Стартовата цена на модела в Америка започва от 449 долара или около 384 евро, макар от Google все още да не са обявили нищо за наличността и официалното ценообразуване за Европа.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 3 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Пенсионер

    11 0 Отговор
    Супер е няма шайба няма нищо.
  • 2 психо

    13 0 Отговор
    много евро искат
  • 3 Тухла

    6 9 Отговор
    Не мерси. За тия пари ще си купя цял декстоп или лаптоп. На всичкото отгоре, екранът е безумно голям. Как ще я мъкна тази тухла в джоба? Идеалния джобен размер е 4.7 инча.

    Коментиран от #4

  • 4 оня с коня

    8 2 Отговор

    До коментар #3 от "Тухла":

    Проблема на малкия Джоб не е че в него не влиза голям телефон,а че събира малко пари.
  • 5 Бай Х*й

    3 5 Отговор
    Жената си взе предния модел. И той беше доста скъп, но го взе на доста добра промоция от Амазон. Аз и казах, че бърка, но тя не та не харесвал и и бил евтин. Оказах се прав. Телефона е доста зле. Загрява, камерите са зле, бавен, забива и понякога, когато провеждаш разговор прекъсва. Неин си е да му се радва щом не ме послуша. Така са жените от техника не разбират, а избират по цвят, форма и цена. Много е ядосана и обеща, че щяла да ме слуша другия път, като избира телефон. Не вярвам, но а да видим.

    Коментиран от #7

  • 6 5724

    0 0 Отговор
    За САЩ и Япония!
  • 7 chcha

    0 0 Отговор

    До коментар #5 от "Бай Х*й":

    Ако камерите на пиксела са зле, не знам коя е добре тогава...

    Коментиран от #8

  • 8 Моше

    0 0 Отговор

    До коментар #7 от "chcha":

    Камерата на пиксела беше много добра до пиксел 3, тази на 4 и 5 вече е средна работа.
  • 9 ДОСТЪПЕН УТРЕ

    0 0 Отговор
    ЗА ТЕЯ ПАРИ ТУК ЧИТАВ МЕРЦЕДЕС ЩЕ КУПЯ И ЩЕ ДЖИТКАМ 10 ГОДИНИ С НЕГО !