Last news in Fakti

1 Ноември, 2021 11:29 3 132 10

Bosch ще инвестира 400 милиона евро в производство на полупроводници през 2022 година

  • bosch-
  • полупроводници

Три завода ще получат средствата през следващите месеци

Bosch ще инвестира 400 милиона евро в производство на полупроводници през 2022 година - 1
Снимки: Bosch

Bosch ще се опитва да се справи с все по-голямото търсене на полупроводници, като за целта ще инвестира 400 милиона евро в три от заводите си през следващата година. Най-голяма част от тях ще бъдат разпределени към фабриката в Дрезден, Германия, която заработи през месец юни тази година.

Заедно с нея, част от средства ще бъдат насочени към завода в Ройтлинген, който ще получи общо 150 милиона евро в периода от 2021 до 2023 година.

Bosch ще инвестира 400 милиона евро в производство на полупроводници през 2022 година

От компанията планират и отваряне на нова фабрика в Пенанг, Малайзия, където готовите полупроводници ще бъдат тествани. Процесът там ще стартира през 2023 година и ще помогне за намирането на работа на около 400 човека.


Поставете оценка:
Оценка 4.8 от 5 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 жфхшгх

    7 2 Отговор
    Корейците инвестират за полупроводници малко над 100 МИЛИАРДА долара.

    Коментиран от #5

  • 2 тошката

    7 2 Отговор
    Банално,но като нямат полупроводници,цели проводници колкото щеш.

    Коментиран от #7

  • 3 Бойко Българоубиец

    5 3 Отговор
    А АЗ ЩЕ ИНВЕСТИРАМ 500 МИЛИОНА В КУПУВАНЕ НА РИМСКИ ГЛАСОВЕ! ГЕРБ ПОБЕЖДАВА!
  • 4 Рошко

    2 1 Отговор
    Догодина за проводници
  • 5 Вземи го от устата

    1 5 Отговор

    До коментар #1 от "жфхшгх":

    Вече няколко месеца ни проглушиха ушите, че една фабрика за полупроводници струва десетки милиарди долари и не е по силите дори на автомобилните производители които разполагат с такива бюджети, а освен това фабриките се строят за доста години. Тоест това което ще прави bosch ще са някакви цехчета за по 400 работника, които ще лепят вече готовите полупроводници по печатните платки.

    То ако ставаше толкова лесно, Тесла отдавна щеше да е инвестирала 16-те милиарда които стоят непотребни в банковата и сметка, вместо да се чуди какво да прави с тях и да купува биткойн и за два милиарда долара, за да се въртят там едни пари.
  • 6 Черна котка

    4 2 Отговор
    Те бош и по времето на всв са лапали яко...да не говорим, че са им работили безплатно в нечовешки условия. Много са им изгодни планираните кризи от "елита"
  • 7 Да така е

    8 1 Отговор

    До коментар #2 от "тошката":

    , а ние го имахме отпреди 30години и празноглавите полЮтици го затриха както и всичко друго. Па нека се подигравама на Тато. Сега сме - гладен си ляга, но си угажда. Важното е да сме либерастни.

    Коментиран от #8

  • 8 Jack bauer

    1 1 Отговор

    До коментар #7 от "Да така е":

    Не са ти виновни политиците, а ние сме си виновни че ги търпим и даже ги преизбираме!
  • 9 SMD

    0 1 Отговор
    Бош? Абе стига глупости с това турското недоразумение, един акумулатор като хората не могат да спретнат, полупроводници ще ми запроизвеждали. Те Toshiba semicon душа берат, пред фалит са, та какво остава за тези пос-рковци.
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.