Last news in Fakti

17 Ноември, 2021 18:16 2 541 13

Apple ще продава части и инструменти за по-лесно поправяне на устройства

  • apple-
  • iphone-
  • mac

Компанията от Купертино планира да подкрепи собственоръчното ремонтиране

Apple ще продава части и инструменти за по-лесно поправяне на устройства - 1
Снимка: Shutterstock

През последните години Apple направи доста трудно поправянето на устройства от нелицензирани сервизи, като последният такъв случай с iPhone 13 направи невъзможна смяната на дипслей без нужния за това чип. От компанията бързо поправиха „грешката“ и решиха проблема софтуера и изолираха чипа.

Изглежда от Купертино сега ще поемат в противоположна посока след като стана ясно, че съвсем скоро от компанията ще продават комплекти за поправка на различни устройства.

Apple ще продава части и инструменти за по-лесно поправяне на устройства

Програмата наречена „Self Service Repair” ще стартира догодина и ще позволи на потребители с iPhone 12 и 13,както и Mac с М1 процесори да подменят части по своите устройства с нужните за това инструменти. Към момента собственоръчно ще могат да се подменят дисплеи, батерии и камери, а на по-късен етап се очаква програмта да разшири своя обхват.


Поставете оценка:
Оценка 3.9 от 8 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 КОКО

    10 10 Отговор
    Пореден глупав ход, само за да оправдаят безумните си цени! За да пипаш нещо трябва да разбираш, а не само да имаш инструменти!
    Така и не разбрах с какво са толкова "превъзходни", че да си струват цената?
    Според мен, това са играчки за комплексирани сноби, робуващи на "Етикети"!

    Коментиран от #4

  • 2 Факт

    12 3 Отговор
    Два бона за телефон и после още 300 за да си го оправяш сам. Тия дето имат Айфони не могат крушка да сменят те КИТче им гласят.
  • 3 ььь

    8 5 Отговор
    И да ми подарят гейфон няма да го ползвам...за нищо не стават. Прехвалени и надценени...
  • 4 мирчо

    3 5 Отговор

    До коментар #1 от "КОКО":

    Същите и са и тези, които карат скъпи коли. За какво, брате, ти е нужен скъп Мерцедес или БМВ, като и една Лада ще те закара от точка А до точка Б.

    Коментиран от #6

  • 5 Умници

    3 4 Отговор
    От 1 до 3
    Първо го вижте на живо и после пишете глупости.
  • 6 kiko

    9 4 Отговор

    До коментар #4 от "мирчо":

    Ти айфона за мерцедес ли го имаш? :) Андроида ги задмина в последните години а ония почнаха да им копират функциите.Плагиаъи! Ябълката бяха марка до към 2016...

    Коментиран от #7, #8

  • 7 хаха добре

    1 7 Отговор

    До коментар #6 от "kiko":

    Целия Андроид е копие на апълски интефейски. Още с вклчването на екрана и показването на часа подредбата е като на Айфон или приложението за камера - бутони, настройки. Толкова да сте заблудени, чак е смешно. Андроид е една сбирщина от фичъри на дребно.

    Коментиран от #9

  • 8 Този

    2 4 Отговор

    До коментар #6 от "kiko":

    Хахаха кой от кого копира бе, Кикоо. Кико ще си останеш цял живот, да знаеш. Кой копира премахването на 3.5мм жака, кой копира премахването на зарядното, кой копира ценовия клас. И всичко това след солидна доза шеги и подигравки колко били зле от Апъл, пък кучите марки същото правят на следващата година.

    Коментиран от #10

  • 9 kiokoshin

    6 1 Отговор

    До коментар #7 от "хаха добре":

    Само където от 10 андроида ще видиш нещо различно на екрана а ябълката ви го налагат едно и също. Мнооо сте заблудени! Ония ви се смеят тайно кка лесно се хващате на манипулациите и шъжите им и ви вземат парите. Епъл точно копират всичко ама както и да е. Фенове ;)! бееее-беее
  • 10 kiokoshin

    4 1 Отговор

    До коментар #8 от "Този":

    Еми тъпо е , че копират само олигофрениите от епъл . Ама вие сте фенове кефите се да ви вземат повече и да ви дават по-малко. Логика брато! Хахахаха дано има ирония в коментара ти иначе си поредното г лу паво фенче, преметнато от алчните

    Коментиран от #13

  • 11 Не много умен, затова с айфон

    4 0 Отговор
    Много хитър ход. Първо ща продадат скъп комплект за ремонт, после повечето наивници като почнат да бърникат по трудния за ремонт тел. ще го съсипят още повече, и хоп, хайде на скъп ремонт в сервиз.
  • 12 въпрос

    2 0 Отговор
    а не е ли по-добре да направят телефона да не се разваля бързо и лесно
  • 13 Телефон кат телефон

    1 0 Отговор

    До коментар #10 от "kiokoshin":

    но за някой “гроздето е косело казала лисицата”. Почети малко не говори наизуст. И още който каквото казва за себе си го казва.