Last news in Fakti

6 Декември, 2021 14:21 4 469 10

Идва ли времето на хуманоидните роботи? (ВИДЕО)

  • роботи-
  • хуманоиден робот-
  • ameca

Роботът Ameca е способен да имитира израженията на лицето на човека, но не е снабден с изкуствен интелект

Идва ли времето на хуманоидните роботи? (ВИДЕО) - 1

Съвременната роботика е способна не само да изненада човечеството, но и да генерира проекти, които предизвикват известно безпокойство. Роботът Ameca, представен от Engineered Arts, демонстрира уникалната способност да имитира човешки изражения на лицето и да възпроизвежда индивидуални жестове. Технологията предизвика смесена реакция от общността и генерира множество коментари, включително негативни.

Според разработчиците, всички движения на крайниците на робота Ameca, както и промените в израженията на лицето, са предварително програмирани и не са резултат от "умствената дейност" на самия робот. Най-просто казано, роботът следва инструкциите на разработчиците и не е оборудван с изкуствен интелект. Всички движения на Ameca, включително последователните, се програмират с помощта на езика Python. Роботът има способността съвсем естествено да движи ръцете си и да мърда пръстите си, да изразява изненада с очи и да набръчква челото си.

Демо видео с хуманоиден робот беше публикувано в официалния YouTube канал на Engineered Arts и за няколко дни събра над 1,5 милиона гледания и 17 хиляди харесвания. Междувременно в Twitter проектът генерира много противоречиви коментари. Така например сценаристът на "Терминатор", описващ въстанието на хуманоидните роботи, Матсън Томлин, просто каза "НЕ" на новите технологии.

Спортистът по американски футбол Чейси Ставър припомни множество филми, в които създаването на хуманоидни роботи води до катастрофални последици за човечеството. Въпреки това, по-голямата част от потребителите като цяло са положително настроени за Ameca. В същото време още веднъж беше отбелязано, че всички действия на робота се контролират от програмисти, а жестовете и израженията на лицето на Ameca са резултат от програма, написана от човек. Вижте.


Поставете оценка:
Оценка 4.3 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 сила

    17 1 Отговор
    те отдавна са тук....в парламентарната група на ДПС
  • 2 честен ционист

    13 1 Отговор
    На Кирчо администрацията.
  • 3 Никакво доверие

    16 4 Отговор
    След отровите и избиването на хората по света с "ваксини", мястото ни ще заемат тези, но колкото и да опитват са обречени на провал.
  • 4 Хахаха

    12 0 Отговор
    Ами те са тук, у нас. Казаха им "промяна" и всички вкупом ревнаха за нея, без да се замислят дали е към по-добро, дали към по-лошо, дали към закриване на държавата.
  • 5 доживях

    11 0 Отговор
    Ами време беше, писна ми от тия надуваеми кукли ...
  • 6 Раданч Татлъту

    5 2 Отговор
    Бойко е хуманоиден робот!🤡🥳👍
  • 7 незнайко

    12 0 Отговор
    ЕТО ТОВА ЩЕ ДОВЪРШИ ЧОВЕШКАТА РАСА !
  • 8 БРЦК

    3 0 Отговор
    Идва времето на хуманоидните идиоти като Гейци Швабци Москчо Безожчо и Кокорданчо Конаданчо и още идиоте
  • 9 БРЦК

    4 0 Отговор
    Още малко и така ще подгреем тия хумано психо идиоти транс джендъри че ще им пари на задниците
  • 10 Русенец

    0 0 Отговор
    Кога ще ги ваксинирате и тях?