Last news in Fakti

17 Декември, 2021 11:20 3 822 2

Туристически батискаф за подводно пътуване

  • батискаф-
  • туристи

Черупката на една част от него е изработена от акрил и е в състояние да издържи на високо налягане, което позволява редовни гмуркания до 200 метра дълбочина

Туристически батискаф за подводно пътуване - 1

Туристическите маршрути все повече проникват в най-неизследваните точки на нашата планета. Една от най-обещаващите туристически дестинации е подводното пътуване. Базираната във Флорида Triton Submarines се превърна в лидер в туристическите подводни превозни средства, която вече стартира туристически маршрут до дъното на Марианската падина, изпрати екскурзии до потъналия "Титаник" и създаде частна 24-местна подводница DeepView 24. Сега линията на компанията от превозни средства за подводен туризъм се допълва от напълно прозрачен батискаф Triton 660 AVA с акрилно елипсовидно тяло.

Туристически батискаф за подводно пътуване

Оригиналният дизайн на корпуса, направен под формата на удължена елипса, осигурява значителен вътрешен обем и прави възможно комфортно настаняване на до 9 туриста (1 пилот и 8 пътници). Черупката на една част от него е изработена от акрил и е в състояние да издържи на високо налягане, което позволява редовни гмуркания до 200 метра дълбочина.

Туристически батискаф за подводно пътуване

С габаритни размери са: 2.75 метра дължина, 4.5 метра широчина и 2.3 метра височина, новото подводно превозно средство Triton Submarines дава възможност за удобно образователно подводно пътуване. В подводното превозно средство може да има удобен бар или да се проведе дори сватбена церемония. Вътрешната височина на кабината позволява на пътниците дори да организират подводни дискотеки. В същото време относително малкият размер на Triton 660 AVA позволява на устройствата да бъдат поставяни в трюмовете както на круизни океански лайнери, така и в товарните отделения на елитни многометрови морски яхти.

Туристически батискаф за подводно пътуване

Автономната работа на Triton 660 AVA се осигурява от електрическа батерия с капацитет 57 kWh, която позволява 12-часово подводно пътуване. Батискафът се задвижва от осем електродвигателя с мощност 5.5 kW (4 основни и 4 маневрени електродвигателя), осигуряващи скорост от около 5.5 км/ч. Потопяемият апарат се управлява от контролера Hammerhead, който заедно с Halo Cockpit дава възможност на потопяемата машина да се управлява безжично от всяка точка на кабината.


Поставете оценка:
Оценка 4.2 от 6 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ванче

    7 1 Отговор
    Ако не от друго, то от самореклама америте разбират. След това се оказва, че няма нищо вярно.
  • 2 Джо

    1 0 Отговор
    Ние пък си имаме чудна лодка на Черно море,УФОяхт,мисля че се казва