Last news in Fakti

29 Август, 2022 20:14 4 040 14

Игрите за PS4 с бум на продажбите на старо

  • bazar.bg-
  • playstation-
  • playstation 4-
  • игри-
  • видео игри-
  • конзоли

Геймърите предпочитат да купуват втора ръка

През изминалата седмица ви разказахме накратко за PlayStation 4, как да изберете конзола втора употреба, колко струва и къде да намерите. Ако сте последвали съветите ни и вече сте сдобили с PlayStation, било то употребяван или не, вече може да преминете и към тази статия, за да ви ориентираме в продажбите на „употребявани“ игри за конзоли. Поставяме думата употребявани в кавички, тъй като тези игри, които можете да закупите от сайтове като bazar.bg, наистина са втора употреба, но често употребявани не е най-точната дума с която можем да ги опишем. Докато при автомобилите, например, употребата може лесно да се познае чрез километраж, износване на части и различни компоненти, то при игрите за PlayStation нещата не стоят точно по този начин и шансът да попаднете на счупена игра онлайн е по-скоро минимален.

Защо да изберем употребявана игра?

Именно и за това през последните години все повече потребители се насочват именно към игрите втора ръка, вместо дават два пъти повече пари за нови игри. В сайтовете за продажба на вещи втора употреба могат да бъдат намерени хиляди обяви само за конзолата PlayStation 4. Между обявите срещаме различни заглавия и категории като например мултиплеърни игри като Fifa, GTA, NBA, Fortnite и други. Приключенски заглавия, екшъни като Assasin’s Creed, Minecraft, както и други от детски и солови категории.

Игрите за PS4 с бум на продажбите на старо

Във форумите и обявите за продажби на игри за PlayStation 4 често могат да се срещнат и продавачи, които вместо да продадат игрите си, търсят някой със същата конзола, който е готов на размяна. Една от основните причини за продажбана игрите на вторичния пазар е, че заглавието вече не е толкова интересно на потребителя или пък е подарък, който не попада в категорията игри, които той харесва.

За какво да внимаваме?

Разбира се, както при всяка продажба на употребяван продукт, така и при игрите е желателно да внимаваме с това какво купуваме и да проверим точно за какво даваме парите си. Можем да разделим употребяваните игри на няколко категории според това в какво състояние са. Понякога можем да намерим търговци, които продават изгодни игри, които не са разопаковани. Тогава е хубаво да проверим серийния номер, опаковането и разбира се, рейтинга на продавача, ако сайта от който купувате позволява това. В следващата категория ще поставим разопакованите, но неизползвани игри. Често това са игри, които са подарък, но не са особено любими на човекът за който са били предвидени и той решава да ги продаде. Възможно е такива игри да са били част и от игрова конзола, която пристига с игри в комплекта. Третата категория са най-разпространените игри втора употреба, които са използвани определено време, но са престанали да бъдат интересни на геймъра, излезли са от мода или други подобни причини.

Важен съвет, както вече споменахме е да видите рейтинга на продавача и обявата като цяло, но също така ако имате възможност да изпробвате играта преди да я платите. Ако не може да направите това, то огледайте хубаво диска на пряка слънчева или изкуствена светлина, за да се уверите, че не е тежко наранен или дори отчупен. Ако може, проверете дали дискът не е копие или пък дори дали не е празен.

Въпреки, че в началото насочихме статията повече към хората, които търсят употребявани игри за PlayStation 4, то трябва да споменем, че ако вие сте от хората, които притежават игри за конзолата, които не използвате и се чудите какво да правите, може би намерихте точния отговор. Ако сте се чудили дали да ги продадете, то може да разгледате сайтовете за това на какви цени вървят подобни заглавия или пък да потърсите съмишленици с които да размените за игра, която не сте опитвали до момента. В крайна сметка, дори и да не харесате новата игра, то продажбата ѝ на вторичния пазар не би трябвало да е трудна и да ви отнеме допълнителни средства.


Поставете оценка:
Оценка 2.9 от 15 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 АБВ

    1 6 Отговор
    Какво игри бе от две години не е излизала хубава игра последната беше DOOM и до там две години пълна суша .
  • 2 Иван

    10 6 Отговор
    Айде пак мизерния bazar. Поне си пишете, че е платена реклама.
  • 3 АБВ

    1 5 Отговор
    Какви игри бе от две години не е излизала хубава игра последната беше DOOM и до там две години пълна суша.
  • 4 Гого

    4 3 Отговор
    Колко ви платиха от ,,базар.бг,, за рекламата?
  • 5 ГЕЙмъра Пешо

    3 5 Отговор
    Да, дисковете втора употреба са по евтини от новите, но са въртяни стотици хиляди пъти преди това и много често игрите забиват или спират след определено ниво, така, че не купувайте от базар.БГ
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Вельо

    4 3 Отговор
    Никога не купувайте от БАЗАР.БГ пълно е с мошенници, особенно за техника в никакъв случай, 80% от нещата които се продават са с някакъв бъг!!!
  • 8 Сигнал:

    6 0 Отговор
    Не е лошо държавата да провери дали сайта базар.бх си плаща данъците
  • 9 Книжен Плъх

    2 3 Отговор
    Купих си Фифа21 за PS4 от въпросния сайт и изхвърлих диска още същият ден, тъкмо стигна до трети мач и забие, рестартирам я и пак същото....
  • 10 АСАВ

    1 2 Отговор
    Почти всички дискове с игри от базара са пиратски и най много да ви прегрее харда на Плейстейшъна, даже някои и не тръгват
  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Енчо Силистра

    5 0 Отговор
    Защо да си купувам от Базар.Бг пиратски диск като ако искам пиратска игра ще си я сваля от Замунда?
  • 13 Наперкан с нож в ръка

    3 2 Отговор
    С.М.Ъ.Р.Т за модераторите на Базар.бг!!!
  • 14 до пресцентъра на МВР

    4 1 Отговор
    Незабавна проверка на сайта базар.бг!!! Продават капсули с райски газ на деца!!!