Last news in Fakti

11 Октомври, 2022 17:59 4 563 6

Renault показа революционна триколка

  • mobilze-
  • renault-
  • тротинетка-
  • триколка

Mobilize представи Solo

Renault показа революционна триколка - 1

По-рано днес ви разказахме за наследниците на Renault Twizzy представени от дъщерната компания на френската марка – Mobilize. Освен тях, фирмата представи и още един интересен проект с името Solo, който ще бъде показан по време на автомобилното изложение в Париж в края на тази седмица.

Solo е дело на дизайнерите на Renault в Индия, а идеята е вдъхновена от скейтборд с прикрепен към него чадър. Крайният резултат също не се различава особено и творението прилича на еволюирала тротинетка с покрита горна част. Триколката може да се похвали с дължина от 1.37 метра, 0.9 метра ширина и 1.75 метра височина. В интериора, както и името подсказва, има място за един човек, а завиването се контролира с джойстик.

Задвижването е в предната част, докато завиването е оставено за единичната гума отзад. Отпред е поставен електромотор, който позволява максимална скорост от 25км/ч, а поради спецификата на возилото, водачът не се нуждае от каска или колан, казват от Renault. Зареждането може да бъде безжично, чрез кабел или с подмяна на батериите. От компанията казват, че творението е просто концепт, който няма да влезе в серийно производство скоро, но показва каква екосистема може да бъде създадена при желание.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 8 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 СЗО

    1 6 Отговор
    Това става само за летища

    Коментиран от #2

  • 2 СЗО

    3 8 Отговор

    До коментар #1 от "СЗО":

    Но пък защо ли му е таван? С една дума- безмислено.
  • 3 Селянин от младост блок 334

    0 0 Отговор
    Добре че няма чистачки. Че е пълно с прост народ който вдига чистачки и чупи колите.
  • 4 Инди Раганди

    7 0 Отговор
    Тва ако го пипне Емили тротинетката, направо няма да излезе от лявата лента на магистралата.
  • 5 Мана Мана

    3 1 Отговор
    Много ме кефи, адски яко е!
  • 6 Тайба вглавътъ

    0 0 Отговор
    Тъпотия като автора