Last news in Fakti

15 Декември, 2022 11:46 3 299 5

Японски частен лунен модул изпрати първата снимка от Космоса на Земята

  • космос-
  • луна-
  • земя

Hakuto-R беше изстрелян в Космоса на 11 декември 2022 г.

Японски частен лунен модул изпрати първата снимка от Космоса на Земята - 1

През 2013 г., след края на състезанието Google Lunar X PRIZE, членове на японския екип Hakuto основаха стартъп, наречен ispace. Шест години по-късно те обявиха стартирането на собствена лунна програма. Те решиха да я кръстят в чест на името на отбора - Hakuto-R.

Сега, като част от нов проект, специалистите възнамеряват да доставят полезни товари на лунната повърхност на търговска основа. За целта се планира да се използва едноименният собствен апарат на компанията.

Японски частен лунен модул изпрати първата снимка от Космоса на Земята

Hakuto-R беше изстрелян в Космоса на 11 декември 2022 г. И сега, след няколко дни, устройството изпрати първата си снимка на Земята. На нея можете да видите полумесеца на нашата планета:

Имайте предвид, че устройството е в състояние да достави полезен товар от 30 кг на лунната повърхност. В същото време височината му е 2.3 м, а широчината му е 2.6 м. Масата на модула без гориво е 340 кг.


Поставете оценка:
Оценка 3.5 от 16 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Гого

    5 1 Отговор
    Цигари на извънземните ще носи
  • 2 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️

    4 2 Отговор
    Ще направи ли
    " СЕЛФИ с 🇺🇲флаг"
  • 3 коментар

    2 1 Отговор
    нищо не се вижда от тази снимка. Със същия успех мога да дам снимка на фенерче с кръгла преграда пред него.

    Коментиран от #4

  • 4 Шимабара Нагазаки

    2 1 Отговор

    До коментар #3 от "коментар":

    Това е японско изкуство.
  • 5 Знайко

    0 0 Отговор
    Е наистина се излагате с тия снимки....фотограф от 50-те с лайка фотоапарат и лупа , ще направи по-хубава снимка с няколко опита за различни настройки! Ей ся се връщам да ви дам най-ниската оценка на статията! Аман от глупаци!