Last news in Fakti

11 Януари, 2023 16:55 2 282 4

Показаха първите в света електрически ролери (ВИДЕО)

  • ролери-
  • електрически ролери-
  • бебешка количка

Те могат да развият до 25км/ч

Показаха първите в света електрически ролери (ВИДЕО) - 1

След като по-рано днес ви показахме автономна бебешка количка в полза на родителите, сега ще ви разкажем за първите в света електрически ролери. Те са дело на френската компания Atmos Gear и подобно на аксесоара за родители, също бяха показани по време на изложението за технологии CES.

На пръв поглед ролерите изглеждат съвсем обикновени като разполагат с по три колела на крак. Тайната се крие в средното колело, което се захранва от електромотор, който ви помага да се пързаляте по-лесно и по-бързо. Управлението се осъществява посредством дистанционно, подобно на електрическите скейтборди.

Теглото на ролерите е само 800 грама, като това се дължи на решението за преместване на батериите в отделен модул, който се поставя отделно. От компанията казват, че в противен случай ролерите са щели да тежат около 3.5 килограма всеки.

Благодарение на ниското тегло, максималната скорост, която може да развиете е 25км/ч, като може да изминете до 20 километра само на ток. Цената на ролерите е 550 евро, а към момента от Atmos търсят 20 ентусиасти, които са готови да ги закупят.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 6 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Гост

    4 3 Отговор
    А батериите в раницата на гърба.

    Коментиран от #3

  • 2 123456

    2 2 Отговор
    е как 25 - поне 100 трябва да дигат !
  • 3 Не са в раницата

    0 1 Отговор

    До коментар #1 от "Гост":

    Според статията батериите трябва да ги носи някой друг защото не тежат върху ролерите и затова те могат да вдигнат 25 километра в час. Ако носиш тежките 3,5 кг батерии вече не могат да вдигат 25 км в час.


    "От компанията казват, че в противен случай ролерите са щели да тежат около 3.5 килограма всеки.

    Благодарение на ниското тегло, максималната скорост, която може да развиете е 25км/ч, като може да изминете до 20 километра само на ток."


    Но пък мен ако питаш, както за скоростта така и за пробегът с едно зареждане, не е важно дали кънките тежат 800 гр или 3,5 кг, а е важно колко тежи този който се е качил върху тях, че само при мен разликата е две кила в зависимост от това дали съм се качил преди да се нахраня или след това. А да не говорим за разликата дали ще се качи хлапето или аз, че там разликата вече не е 2 кг, а 2-3 пъти
  • 4 незнайко

    0 0 Отговор
    Крайно време беше при толкова електрически возила ! Децата ще си отиграят с тях .