Last news in Fakti

18 Януари, 2023 18:34 7 522 22

iOS 17 пристига за тези "айфони"

  • apple-
  • iphone-
  • ios-
  • ios 17

Новата операционна система ще бъде достъпна за всички нови модели след 2018 година

iOS 17 пристига за тези "айфони" - 1

Стабилната версия на iOS 16 бе представена едва преди около 4 месеца, но това не означава, че Apple вече не работи над новото поколение софтуер, което ще дебютира през тази година. Според вътрешна информация, разработката на iOS 17 тече с пълна сила, а заедно с това стана ясно и кои смартфони ще я получат.

Макар все още информацията да не е потвърдена, тя изглежда доста възможна, тъй като Apple обикновено обновява смартфоните представени до 5 или 6 години преди премиерата на новата си операционна система. Накратко казано, това са всички смартфони представени след 2018 година.

Това включва iPhone XS, XR, SE от последните две поколения, iPhone 11 и 11 Pro, iPhone 12 и 12 Pro, 13 и 13 Pro, 14 и 14 Pro, както и 15, който ще бъде представен през тази година. В този списък се включват Mini, Plus и Max вариациите спрямо моделите, които са представени.


Поставете оценка:
Оценка 2.5 от 24 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 хахахах

    51 17 Отговор
    iPhone15, който ще бъде представен през тази година, честито на тези които дадоха по 2-3 хил за 14, а все още си изплащат 12 ките, как сте пак няма да сте с новия iPhone

    Коментиран от #2, #4, #22

  • 2 Джон

    12 37 Отговор

    До коментар #1 от "хахахах":

    Айфон винаги е хубав
  • 3 Кълчи китки

    42 11 Отговор
    Този който държи с две ръце тази ръбеста и неудобна пръчка най-вероятно е Крейг Федериги - техният старши вицепрезидент по софтуерното им инженерство. Той им показва как трябва да се държи и да се оперира с две ръце това крайно неудобно и невъзможно за ползване с една ръка дръвце . Този одобрява краденето на софтуерни решения и ви ги представя като нещо ново, иновативно и невиждано до сега.

    Коментиран от #6

  • 4 АйТи

    14 29 Отговор

    До коментар #1 от "хахахах":

    И защо смяташ, че се взимат на кредит? Съдиш по своите доходи ли?
  • 5 пипи

    17 0 Отговор
    Не е нова операционна система, а нова версия. И преди бяхте писали така . Научете се бе за какво сте учили?!?!
  • 6 честен ционист

    7 5 Отговор

    До коментар #3 от "Кълчи китки":

    То от 2012г насам няма смартфони, на които спокойно можеш да работиш с една ръка.

    Коментиран от #7

  • 7 Има има

    16 3 Отговор

    До коментар #6 от "честен ционист":

    Е аз си ползвам. 6.7 инча и си го ползвам така. Малко са брандовете, които улесняват с функционалност за лесно ползване с една ръка.

    Коментиран от #8, #13

  • 8 честен ционист

    2 5 Отговор

    До коментар #7 от "Има има":

    Ми и на моят му е 6,7 инча и като си го сложа у джеба ме дзяпат странно. То с 2 ръце не е удобно да работиш, какво остава за една.

    Коментиран от #9

  • 9 Аз пък

    11 0 Отговор

    До коментар #8 от "честен ционист":

    Нямам такива проблеми. Не съм забелязал някой да ме е зяпал странно щото видиш ли телефона е голям. То това от години си е стандарт. Помня преди 6-7 г и аз не харесвах големите телефони като ги определях като лопатки :) но пък сега като хвана малък телефон и ми става смешно чак. Напълно удобно си е като го ползвам с една ръка. Всяка задача става лесно и удобно. Но за жалост наистина малко от производителите се ориентират към улесняването в тази насока.

    Коментиран от #10

  • 10 честен ционист

    1 3 Отговор

    До коментар #9 от "Аз пък":

    То моя се управлява само с жестове, няма и бутони и ленти, а пак си е жива мъка. Да не говорим, че и с качествен калъф става 250гр. Докато има още 3G си взимам един Desire от 2010г, бацам му една нова батерия и си бича кефа като едно време.

    Коментиран от #11

  • 11 Еми да

    11 1 Отговор

    До коментар #10 от "честен ционист":

    Ама аз не ти говоря само за жестове но и за отделни функции и то не стандартните за смаляване/сваляне на екрана или лентата. Управлявам всичко от-до с една ръка само с палеца. Даже от скоро реших да пробвам да пиша с една ръка с наличната функция на клавиатурата (не е гугълската) и за мое учудване се справи/х доста добре + предвижданията които допълнително подпомагат. Пиша така само когато си почивам а не през цялото време разбира се. Моя с калъфа е точно около 190 грама иначе съм съгласен ако е преклаено тежък ръката бързо се измаря. Предишния ми беше около 220гр. но се усеща разликата. Трябва повече производители да насочат внимание в тази насока особено Епъл. Дизайна на телефона също играе голяма роля тук. Някои наричат сапунерки андроид телефоните ама тази сапунерка не случайно отзад е заоблена ...така направо залепя за дланта. Аз предпочитам ергономичните предимства пред това колко красив трябва да е телефона. Все пак това устройство се ползва всеки ден и трябва да е удобно и не ми е жена че да държа на всяка жена и да е красиво на всяка цена.

    Коментиран от #12

  • 12 честен ционист

    1 1 Отговор

    До коментар #11 от "Еми да":

    Моят е 210гр и калъфът още 60гр. а тенденциите са да стават още по обемни. 1 година и вече взе да ме дразни, та като нищо съм взел се върнал към старите машинки преди да са спряли 3G 2025г

    Коментиран от #14

  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Моят е 125грама

    3 7 Отговор

    До коментар #12 от "честен ционист":

    твърд дълак и дебел.Да знаеш, че е върха да си купиш тел. и Калъф после си взимаш друг калъф да ти пази калъфа и после трети да пази на калъфа калъфа.Когато си скъсаняк и трепериш за 5лв. не е нужно да караш кола да правиш задръстване и да имаш GSM с калъф.

    Коментиран от #20

  • 15 Айфон са топ

    2 11 Отговор
    скъсаняците да напуснат залата.Топ Гъзар топ телефон топ мадами.Iphone!😹😹😹😹😹😁😁😁😁😁😁😹😹😹😁😁😁
  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 Гроздан

    4 1 Отговор
    Ползвам чиста 13ка и си е ок на размер. В олекс е пълно с телефони на по няколко месеца, в отлично състояние, доста под цената на чисто нов. Боли ма фара че има 14ки и че идват 15ки.
  • 20 честен ционист

    2 1 Отговор

    До коментар #14 от "Моят е 125грама":

    Взел съм си калъф, защото на първото падане му спуках гърба. Апаратът е стъйко от всякъде и е лъзгав. А кой ти каза, че калъфит са за скъсаняци? Моят струва 55USD
  • 21 Джон

    2 8 Отговор
    Ползвам служебна дванайстка без протектори. За разнообразие ползвам и лично 12 Мини, но със силиконов кейс от Апъл и стъкло от скъпите. Докато съм с най-новата операционна система няма да минавам на по-нов модел.
  • 22 бай тошо

    1 2 Отговор

    До коментар #1 от "хахахах":

    айфон се сменя на 2 години, а 15-та излиза чак края на годината